15. juni 2021
Ole Gaarde Krisenten fra Næstved Taxa har det overordnede ansvar for at fragte borgerne sikkert til vaccinecentret på Grimstrupvej. Alderspræsidenten har indtil videre været 102 år, fortæller han. Fotos: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

Ole Gaarde Krisenten fra Næstved Taxa har det overordnede ansvar for at fragte borgerne sikkert til vaccinecentret på Grimstrupvej. Alderspræsidenten har indtil videre været 102 år, fortæller han. Fotos: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Taxa-Ole sørger for vaccinelogistikken: Derfor er trafikken besværlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Taxa-Ole sørger for vaccinelogistikken: Derfor er trafikken besværlig
Næstved - 11. januar 2021 kl. 21:24
Af Mia Than West

Der er ingen kø ved indgangen til testcentret, hvor folk går direkte ind. Til gengæld er der rift om pladserne i vaccinecentret, som kan vaccinere omkring 12 borgere i timen.

arrow Læs også: Mobile lyntest-enheder rykker ud til ansatte på plejecentre

Den ene taxa efter den anden drejer ind på Grimstrupvej og tager plads i køen. Samtidig ankommer der mange personbiler med borgere, som skal vaccineres mod Covid-19.

Det giver ekstraordinær travlhed for Ole Gaarde Kristensen fra Næstved Taxa.

Ankommer samme tid

Han har øje på alt, hvad der foregår ved vaccinecentret og render rundt på pladsen og på bedste vis forsøger at dirigere alle på plads, så de kommer det rigtige sted hen.

Det er ham, der har ansvaret for kørslen af borgerne og det overordnede ansvar for, at logistikken fungerer så gnidningsfrit som muligt.

Artiklen fortsætter under billedet

Der var lørdag formiddag rift om pladserne foran vaccinecentret på Grimstrupvej.

- Det har fungeret fint de andre dage. Udfordringen er, at der er mange private, der kører deres pårørende i dag. De ankommer samme tid som dem, vi har planlagt skal ankomme, forklarer Ole Gaarde Kristensen.

Næstved Taxa har de seneste mange dage kørt i pendulfart fra kommunens plejecentre og borgernes private hjem til vaccinecentret på Grimstrupvej, der ligger i samme bygning som Covid-19 testcentret.

De har haft ansvaret for at køre alle de borgere, der ikke selv har kunne sørge for transport eksempelvis ved hjælpe fra pårørende.

Det er de enkelte ældredistrikter i kommunen, der har overblikket over, hvor mange borgere der skal vaccineres. Næstved Taxa har fået listen, og ud fra den har Ole Gaarde Kristensen nøje planlagt, hvornår borgerne skal ankomme til vaccinecentret.

Ingen sure miner

Alle borgere skal sidde og sunde sig 15 minutter efter stikket for at sikre, de ikke bliver dårlige. Det stiller også krav til planlægningen.

- Der er sindssyg meget logistik i det. Vi har planlagt meget stramt efter, at de kan tage seks borgere hver 20. minut, forklarer han.

Bookingsystemet var lørdag endnu ikke op at køre, og det gav en del udfordringer i forhold til de borgere, der blev kørt af pårørende. Dem havde Ole Gaarde Kristensen ikke en chance for at vide, hvornår ankom. Det betød, at flere af de borgere, der blev fragtet til vaccinecentret med Næstved Taxa måtte vente ekstraordinært længe, før der blev en ledig plads til dem.

- Der er kommet rigtig mange selvkørende - også flere end vi havde regnet med. Men der har ikke været en eneste sur mine. Kunderne har været så glade for, hvordan det har fungeret, siger Ole Gaarde Kristensen.

arrow Hvor skal kviktestcentrene placeres? Nu er der endelig svar
31. januar 2021 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:03
arrow Stor forvirring: Får lyntestcenter lov til at blive?
29. januar 2021 kl. 14:55 Opdateret: kl. 13:22
arrow Stort vaccinecenter på vej til byen: Her skal det ligge
22. januar 2021 kl. 15:24 Opdateret: kl. 15:27
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk