19. januar 2019
Næstved Sprog- og Integrationscenter holder til i de gamle kasernebygninger på Kasernevej. Der er i øjeblikket også en kontrovers mellem sprogskolen og Næstved Kommune, der omhandler huslejen. Den sag er heller ikke afgjort endnu. Foto: Helle Hansen
gallery icon

Se billedserie

Næstved Sprog- og Integrationscenter holder til i de gamle kasernebygninger på Kasernevej. Der er i øjeblikket også en kontrovers mellem sprogskolen og Næstved Kommune, der omhandler huslejen. Den sag er heller ikke afgjort endnu. Foto: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tavsheden breder sig i bestyrelse på sprogskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tavsheden breder sig i bestyrelse på sprogskole
Næstved - 24. maj 2018 kl. 20:01
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man har tilsyneladende valgt tavshedens strategi i bestyrelsen i Næstved Sprog- og Integrationscenter (NSI), efter at det kom frem, at Næstved Kommune mistænker sprogskolen for at have fusket med undervisning og eksamener i forbindelse med skolens arbejde med at lære flygtninge og andre udlændinge dansk og om dansk kultur.

arrow Læs også: Sprogskole sagsøgt af kommune for millioner af kroner

Mistanken er underbygget af en rapport udarbejdet af revisionsfirmaet BDO. I onsdagens udgave af Sjællandske stod det konservative byrådsmedlem Helge Adam Møller fast på det synspunkt, at sprogskolen burde politianmeldes.

- Det er fup, fusk og svindel, sagde han.

Det er alvorlige anklager, og NSI-direktør Carsten Madsen har da også afvist alle klagepunkterne.

- Vi er ikke svindlere, sagde han i avisens lørdagsudgave.

Sjællandske har forsøgt at få en kommentar fra de syv tilbageværende medlemmer af bestyrelsen på NSI. Det er formand Birgit Lund Terp, tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem fra Næstved og indsat i bestyrelsen af Næstved Kommune; Per Thomsen, 3F, indsat af 3F; Anette Madsen fra 3F, indsat af LO Næstved; Finn Hansen, socialdemokratisk byrådsmedlem i Faxe, indsat af Faxe og Vordingborg kommuner; Henrik Sangill, indsat af Dansk Arbejdsgiverforening; Per Boserup Olsen, indsat af AOF og Thomas Fogde-Brunk, medarbejderrepræsentant.

Der er ingen i Næstved Sprog- og Integrationscenters bestyrelse, der har lyst til at udtale sig i sagen om mulig svindel med undervisning og eksamener. De fleste henviser til formand Birgit Lund Terp. Trods utallige henvendelser er det ikke lykkedes at få en kommentar fra hende. Og AOFs repræsentant har måske tid i næste uge.

NSIs bestyrelse holder møde tirsdag.

arrow Efter anklager om fusk på sprogskole: Fortsat stor uenighed
31. maj 2018 kl. 12:02 Opdateret: kl. 10:32
arrow Byrådsmedlem vil melde sprogskole til politiet
23. maj 2018 kl. 06:05 Opdateret: kl. 16:56
arrow Rapport: Sprogskole snød elever og fuskede for millioner
19. maj 2018 kl. 06:05 Opdateret: kl. 21:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk