27. september 2020
Skoleleder på Kobberbakkeskolen, Klaus Da Cunha, beder om arbejdsro, så de kan granske økonomien og finde gode løsninger på millionunderskuddet. Privatfoto
Skoleleder på Kobberbakkeskolen, Klaus Da Cunha, beder om arbejdsro, så de kan granske økonomien og finde gode løsninger på millionunderskuddet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tavshed om millionunderskud: Skoleleder ønsker arbejdsro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tavshed om millionunderskud: Skoleleder ønsker arbejdsro
Næstved - 21. februar 2019 kl. 05:39
Af Mia Than West

Økonomien sejler på Kobberbakkeskolen i Næstved, der på kort tid har formået at oparbejde et underskud på 10 millioner kroner. Det svarer til næsten 10 procent af skolens samlede budget. Skoleleder Klaus Da Cunha tiltrådte den 1. februar og blev først opmærksom på skolens underskud en uges tid inden, han reelt tiltrådte. Da sandheden gik op for ham, bad han om akut ansættelsesstop, og indtil videre bliver ledige stillinger ikke besat. Det forsøger man at løse internt, oplyser skolelederen.

arrow Læs også: Skolechef undgik næse efter millionunderskud

Kobberbakkeskolen har udarbejdet en redegørelse, som blandt andet er blevet fremlagt for Center for Dagtilbud og Skole. Klaus Da Cunha ønsker ikke at uddybe overfor Sjællandske, hvordan skolen skal komme ud af dens økonomiske morads.

- Det er manglende styring af økonomien, som gør, at vi kommer herud. Jeg har ikke lyst til at diskutere det i pressen. Jeg har mest brug for arbejdsro, så vi kan komme i dybden med, hvad der er sket. Lige nu har vi behov for at granske økonomien og finde gode løsninger sammen med medarbejderne, siger han.

Tirsdag morgen holdt skolens ledelse møde med formand for skolebestyrelsen Søren Schmidt Wienke, som var den eneste forældrerepræsentant til stede. Formålet med mødet var at planlægge dagsordenen til næstkommende møde i skolebestyrelsen onsdag den 27. februar. Formanden fik på mødet en mundtlig orientering om den økonomiske situation.

- Vi fik en forklaring på, hvorfor det er gået så galt. Der kommer en officiel udmelding efter mødet i skolebestyrelsen, fortæller Søren Schmidt Wienke, der ikke ønsker at uddybe det nærmere, men slår fast, at det vigtigste er, at underskuddet ikke går ud over børnene.

- Det er først og fremmest det, det går ud på at forskåne eleverne, siger han.

arrow Magtkamp: Skolechefer banket på plads af politikere
14. maj 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 22:40
arrow Pensioneret viceskolechef skal redde kriseramt skole
03. maj 2019 kl. 07:36 Opdateret: kl. 17:34
arrow Politikere undrer sig: Kan skoleleder ændre byrådsbeslutning?
25. april 2019 kl. 12:02 Opdateret: kl. 11:43
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk