23. februar 2020
Talentskolen i Næstved blev åbnet i 2013 af daværende kulturminister Marianne Jelved. Siden har talentmiljøet trivedes i kommunen, som nu er en af i alt syv talentkommuner i et nyt, nationalt projekt. Foto: Anders Ole Olsen
Talentskolen i Næstved blev åbnet i 2013 af daværende kulturminister Marianne Jelved. Siden har talentmiljøet trivedes i kommunen, som nu er en af i alt syv talentkommuner i et nyt, nationalt projekt. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Talent er det nye sort: Venteliste til konference

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Talent er det nye sort: Venteliste til konference
Næstved - 19. januar 2020 kl. 14:22
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Talentnettet er et nyt, nationalt netværk for talentudvikling inden for de kunstneriske fag. Netværket er et projekt fra Kulturministeriet, som Næstved Kommune leder i samarbejde med seks øvrige talentkommuner i Danmark samt Slots- og Kulturstyrelsen.

Det ny projekt skydes i gang med en konference på Rønnebæksholm på tirsdag. Den er allerede på forhånd så populær, at tilmeldingerne er væltet ind fra hele landet, og der er venteliste for at få en plads i salen.

Konferencen har fået navnet »Aktivér din funk«, som også er navnet på et af de mange oplæg, der afholdes på dagen. Bag oplægget står Henrik Good Hovgaard fra Universal Futurist, som taler om fremtidens nye spilleregler og krav til talentudvikling. Her bliver det nødvendigt at kunne »aktivere sin funk« og sætte den i spil på andre arenaer. Det stiller nye krav til de unge talenter, men også til de undervisere og mentorer, de møder på deres vej.

Også billedkunstneren Trine Boesen, som er aktuel med sin udstilling Into Dimension på samme sted, holder oplæg om sin vej ind i kunsten. Det Kongelige Teaters Balletskole, Dansk Talentakademi i Holstebro og Næstveds egen Talentskole er også repræsenteret til konferencen, som bliver en blanding af inspiration, indsigt og networking.

Talentnettet skal samle og dele viden på landsplan om de talentudviklingsforløb, som allerede findes, eller de, der er ved at blive etableret på landets talentskoler, scenekunstmiljøer, højskoler, billedskoler med mere. Projektet er et led i Kulturministeriets talentudviklingsstrategi, og i Næstved er man glade for at være med ombord.

- Vi sætter barren højt og går ambitiøst til opgaven. Næstved kan spille en vigtig rolle i denne sammenhæng; dels har vi som talentkommune et ansvar og en forpligtelse, og dels har vi stor erfaring på talentudviklingsområdet qua vores talentskolemiljø, samt de tiltag der er i musikskolen og ungdomsskolen, siger Kim Dawartz, centerchef i Center for Kultur og Borgerservice, til Sjællandske.

Konferencen er det første konkrete produkt fra Talentnettet. De øvrige talentkommuner er Viborg, Holstebro, Århus, Fredericia, Esbjerg og Holbæk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk