19. oktober 2021
Retten i Næstved frikendte for røveriforholdet men fandt fire mænd skyldige i flere andre. Foto: Jens Wollesen
Retten i Næstved frikendte for røveriforholdet men fandt fire mænd skyldige i flere andre. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syv pokerspillere afklædt og frarøvet 60.000 kroner: Nu er der faldet dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Syv pokerspillere afklædt og frarøvet 60.000 kroner: Nu er der faldet dom
Næstved - 28. september 2021 kl. 16:06
Af Esben Thoby

Der blev truet med både pistoler og macheter, da fire eller fem maskerede røvere omkring midnat mellem 4. og 5. oktober sidste år stormede en pokerklub på Skallegårdsvej.

arrow Læs også: Sag om pilerensning kan ende i landsretten

- Dette er et røveri - læg jer ned, råbte røverne, inden de bankede knive ned i nogle af spillebordene og beordrede de syv tilstedeværende pokerspillere ned på gulvet.

Sat i futtog

Pokerspillerne blev sat på række på gulvet med hænderne på hinandens skuldre - i et såkaldt futtog - og blev frataget deres telefoner. Derefter blev de én efter én ført ud på toilettet, hvor de blev afklædt og med kniv truet til at aflevere deres værdigenstande og kontanter.

Det lykkedes røverne at slippe afsted med mindst 60.000 kroner, da de efter omkring tre kvarter igen forlod pokerklubben ved navn »Kontoret«.

Ikke genkendt af vidner

Politiet og anklagemyndigheden troede, at de havde fundet frem til to af røverne samt endnu en medgerningsmand, der havde været med til at planlægge røveriet. Alle tre unge mænd i starten af 20'erne med udenlandsk baggrund.

De blev derfor varetægtsfængslet, inden de i sidste fik deres sag for Retten i Næstved. En række indicier pegede på, at de tre havde været med til at planlægge eller udføre røveriet, men det var ikke nok for retsformanden.

Der var ingen tekniske beviser såsom dna eller fingeraftryk, og da røverne var maskerede, kunne ingen af vidnerne genkende dem. Derfor endte alle tre tiltalte med at blive frikendt for forholdet.

Dømt for afpresning

De slap dog ikke fra retten uden straf. De tre blev - sammen med en fjerde tiltalt - dømt for en række andre forhold. Det mest alvorlige handlede om afpresning af et ægtepar i Rønnede, der endte med at betale tre af de fire tiltalte over 140.000 kroner på grund af en gæld, de havde i deres firma.

På et tidspunkt tog afpresserne parrets BMW som pant. Det blev også begyndelsen til enden på den cirka fire måneder lange periode med afpresning, for den ene af de tiltalte blev stoppet i BMW'en af politiet, og derfra rullede sagen.

To af de tiltalte blev idømt 1 år og 2 måneders ubetinget fængsel - den ene med en advarsel om udvisning til Pakistan - mens en anden fik 18 måneders fængsel, fordi han i forvejen havde en dom på 10 måneders betinget fængsel. Den sidste slap med 40 dage bag tremmer, idet han kun havde medvirket til et enkelt af de kriminelle forhold.

Alle fire udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke. De har 14 dage til at tygge på det, og det samme har Statsadvokaten, som også kan vælge at anke til landsretten.

arrow Dømt for brandstiftelse
31. august 2021 kl. 10:02 Opdateret: kl. 10:02
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk