4. juli 2020
Gitte Nøhr Alving har indledt jagten på Christiansborg efter utallige opfordringer på Facebook. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Gitte Nøhr Alving har indledt jagten på Christiansborg efter utallige opfordringer på Facebook. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygeplejerske stiller op til Folketinget efter Facebook-storm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygeplejerske stiller op til Folketinget efter Facebook-storm
Næstved - 27. marts 2019 kl. 07:25
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

20.227 likes, 4.199 delinger og 419 opmuntrende kommentarer.

arrow Læs også: Tønder-pigen stiller op til Folketinget

Facebook er på det nærmeste kogt over, efter at sygeplejerske Gitte Nøhr Alving fra Næstved den 23. februar postede et billede af sig selv i sygeplejerskeuniform og erklærede:

»Nå i disse Riskær-tider er det åbenbart alle der kan komme i Folketinget - så jeg gir det et skud;. Jeg stiller op for partiet »De Offentlige«. Ved 20.000 likes går jeg videre med det :)«.

Den melding faldt hurtigt i god jord på det sociale medie og fik hurtigt tusindvis af likes. Nu er hun i mål med over 20.000 elektroniske skulderklap. Det forpligtiger. Derfor stiller hun op og har søgt Økonomi- og Indenrigsministeriet om lov til at bruge partinavnet »De Offentlige«. Mandag fik hun godkendt navnet.

Det hele begyndte i en sofa hjemme hos Gitte og Lars Jønner Alving, da de fulgte Debatten på DR2, hvor Clement Kjærsgaard havde Klaus Riskær Pedersen som gæst.

- Jeg tænkte, nu stopper det. Hvad sker der for danskernes værdier? Skal en mand med en så anløben fortid virkelig i Folketinget? Det kan ikke passe, tænkte jeg og postede et billede af mig selv i sygeplejerskeuniform med et kort partiprogram. Og så gik det amok, siger Gitte Nøhr Alving.

Hun har aldrig tidligere stillet op til hverken byråd eller folketing. Men at dømme efter reaktionerne på Facebook er der brug for en ærlig sygeplejerske i Folketinget.

- Jeg har en forstand lige som alle andre, nogle gode visioner og masser af praktisk erfaring fra mit job som sygeplejerske på Næstved Sygehus, så jeg ved hvad det handler om. Og nu, hvor jeg går efter Folketinget må jeg sætte mig ind i det, siger den debuterende politiker.

Partiet »De Offentlige« vil ifølge Gitte Nøhr Alving repræsentere den lille million offentligt ansatte vi har herhjemme og de mange varme hænder, der løber rigtigt stærkt for at få det hele til at hænge sammen.

- Jeg er på en god arbejdsplads, men mærker også presset i hverdagen. Især presset om at hver eneste ting vi foretager os skal registreres og dokumenteres. Det stjæler tid fra patienterne og det er bare ikke godt nok, siger Gitte Nøhr Alving.

Siden tanken om Christiansborg blev født har hun allieret sig med Thomas Sørensen, en kollega fra København med masser af faglig erfaring, der også brænder for at forbedre de offentligt ansattes arbejdsforhold. Målet er at få indsamlet 21.000 vælgererklæringer, der skal til for at få partiet gjort opstillingsberettiget til det valg, der kan komme når som helst.

- Måske når vi det ikke til det kommende valg, men så har vi god tid til at forberede os på det næste, for jeg synes vi mangler noget ærlighed og empati på Christiansborg, siger Gitte Nøhr Alving.

arrow Riskær står til at få 1,4 procent af stemmerne
25. februar 2019 kl. 11:48 Opdateret: kl. 11:50
arrow Mona Lisa vil i Folketinget - hun stiller op på sin egen liste
15. februar 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 17:30
arrow Klaus Riskær Pedersen vil i Folketinget
08. november 2018 kl. 13:50 Opdateret: kl. 13:52
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk