23. maj 2019
Region Sjælland sælger ud af Næstved Sygehus. Betonhøjhuset fra 1967 skal renoveres, mens de gamle røde sygehusbygninger og administration og lægeboliger bliver sat til salg. Foto: Robert Fischer
Region Sjælland sælger ud af Næstved Sygehus. Betonhøjhuset fra 1967 skal renoveres, mens de gamle røde sygehusbygninger og administration og lægeboliger bliver sat til salg. Foto: Robert Fischer
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygehus sættes til salg: Flyt ind i gamle bygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehus sættes til salg: Flyt ind i gamle bygninger
Næstved - 09. november 2018 kl. 05:21
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 1/3 af Næstved Sygehus bliver sat til salg. Det sker fordi flere funktioner er rykket ud af sygehuset og i takt med at betonhøjhusets 14 etager bliver renoveret, vil Region Sjælland sælge ud af overflødige sygehusbygninger.

arrow Læs også: Erhvervsmægler ser muligheder i sygehusets bygninger

Helt konkret handler det om 26.000 kvadratmeter, der bliver sat til salg. Det gælder de gamle røde sygehusbygninger ved Farimagsvej samt de gule administrationsbygninger og boliger ved Herlufvænge lige nord for sygehuset.

- Det handler om udvikling og afvikling. I første omgang indebærer planen en renovering af betonhøjhuset og de afdelinger af sygehuset, der er forbundet via underjordiske tunneller. Det bliver fremtidens Næstved Sygehus, og når bygningerne er renoveret, kan vi flytte funktioner fra de røde sygehusbygninger, som dermed bliver overflødige og gjort klar til salg, siger byggechef i Region Sjælland, Kurt Reitz.

Næstved Kommune har ingen umiddelbar interesse i de gamle røde sygehusbygninger, men borgmester Carsten Rasmussen (S) håber at praktiserende læger eller andre sundhedspersoner kan bruge bygningerne og den bynære placering.

Næstved mistede status som akutsygehus i 2010. De akutte behandlinger er flyttet til Slagelse og når Universitetshospitalet i Køge står færdig, vil flere specialiserede behandlingstilbud på Næstved Sygehus blive flyttet hertil.

arrow Ekspert: Elendig tilstand for de efterladte
12. november 2018 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:28
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk