21. september 2020
De gule bygninger lige nord for sygehuset bliver sat til salg i 2020. De rummer 92 lejemål, tidligere befolket af læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

De gule bygninger lige nord for sygehuset bliver sat til salg i 2020. De rummer 92 lejemål, tidligere befolket af læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygehus sætter 92 tomme boliger til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehus sætter 92 tomme boliger til salg
Opdateret 14. december 2019 kl. 09:38
Næstved - 14. december 2019 kl. 04:34
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De ligger midt i byen med udsigt til Rådmandshaven. De gule sygehusbygninger, der tidligere har tjent som boliger for læger, sygeplejersker og andet personale tilknyttet Næstved Sygehus, er under rømning og bliver sat til salg i 2020.

arrow Læs også: Region sælger ud af sygehusbygninger: Unikt medicinsk museum står til lukning

- Jeg forventer, at vi har en sag, der er klar til politisk behandling i foråret 2020, siger Kurt Reitz, byggechef i Region Sjælland.

Det bliver formentlig det statslige ejendomsselskab Freja, der skal stå for salget af de i alt 92 tidligere tjenesteboliger. De gule sygehusbygninger er opført 1959 og 1965 og attraktivt beliggende lige nord for sygehuset med Rådmandshaven som nærmeste nabo.

Salget af boligerne i Herlufsvænge bliver samtidig første skridt mod en afvikling af i alt 26.000 kvadratmeter overflødige sygehusbygninger på Næstved Sygehus. De gamle røde sygehusbygninger ved Rådmandshaven skal også sælges. De fungerer stadig som en del af Næstved Sygehus og vil først blive sat til salg i år 2024.

Bygningerne er blevet overflødige efter at Næstved Sygehus mistede status som akutsygehus i 2010. De akutte behandlinger er flyttet til Slagelse, og når Universitetshospitalet i Køge står færdig, vil flere specialiserede behandlingstilbud på Næstved Sygehus blive flyttet hertil.

arrow Sygehus sættes til salg: Flyt ind i gamle bygninger
09. november 2018 kl. 05:21 Opdateret: kl. 15:44
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk