13. juni 2021
Politikerne er blevet enige om at bygge en ny svømmehal i Næstved, som skal rumme to bassiner på 25 meter med henholdsvis otte og fire baner, et morskabs- og underholdningsbassin på cirka 150 kvadratmeter og et varmtvandsbassin på omkring 90 kvadratmeter.
gallery icon

Se billedserie

Politikerne er blevet enige om at bygge en ny svømmehal i Næstved, som skal rumme to bassiner på 25 meter med henholdsvis otte og fire baner, et morskabs- og underholdningsbassin på cirka 150 kvadratmeter og et varmtvandsbassin på omkring 90 kvadratmeter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmehalsplan godkendt - men kun med snævert flertal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Svømmehalsplan godkendt - men kun med snævert flertal
Opdateret 21. juni 2020 kl. 07:33
Næstved - 21. juni 2020 kl. 07:15
Af Esben Thoby

Så er planen klar. Kultur- og Demokratiudvalget anbefaler, at den kommende svømmehal kommer til at bestå af to styk 25 meter bassiner med henholdsvis otte og fire baner, et morskabs- og underholdningsbassin på cirka 150 kvadratmeter og et varmtvandsbassin på omkring 90 kvadratmeter.

arrow Læs også: Drømmepraktik på Christiansborg endte med fem måneder i dagligstuen

Det var dog langt fra et enigt udvalg, der fredag eftermiddag traf beslutningen. Udvalgsformand Linda Frederiksen (S), der også er formand for byggeudvalget, som har anbefalet planen, stemte for, ligesom hendes to partifæller, Charlotte Roest og Per Sørensen, samt viceborgmester Klaus Eusebius Jakobsen.

- Jeg mener, at vi har fundet den bedst mulige løsning for det beløb, som er til rådighed, siger Linda Frederiksen.

Taget med bukserne nede

Til gengæld vil Venstres Sebastian Mylsted-Schenstrøm og Rico Carlsen samt Githa Nelander (NB) alle tre afvente deres stillingtagen til byrådsmødet 30. juni. Githa Nelander fortæller, at hun »blev taget med bukserne nede« på baggrund af Sjællandskes artikel fredag. Her luftede Sisse Skovly Larsen, formand for NIF Svøm og medlem af byggeudvalget, sin store utilfredshed med planen, som, hun mener, er for uambitiøs, når der ikke kommer væsentlig mere vandplads, end der i dag er i de tre nuværende svømmehaller.

- Jeg havde en forventning om, at der ville være enighed i byggeudvalget, og jeg stejler, når de professionelle aktører siger nej. Derfor vil jeg tage en snak med Sisse selv, inden jeg beslutter mig for noget, siger hun og fortsætter:

- Jeg er bange for, at det kan blive en »Arena 2«, hvor vi igen bygger noget, hvor vi bare nøjes. Når vi skal gøre det, så skal det være ordentligt. Jeg synes ikke, vi skal bruge flere penge, men hvis det er det, der skal til, så må vi kigge på det.

Klar til brug i 2023

Der er afsat 162 millioner kroner til svømmehallen, som skal placeres på Stenlængegård-arealet, men den nuværende plan står til at koste 164,5 millioner. Meningen er, at den skal være klar til brug i 2023.

arrow Drømmen om et sundhedscenter med tilhørende læge lever fortsat
05. juni 2020 kl. 13:53 Opdateret: kl. 14:35
arrow Omfattende hærværk i Folkeskoven er meldt til politiet
02. maj 2020 kl. 07:32 Opdateret: kl. 11:24
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk