14. juli 2020
Fladså Svømmehal skal renoveres for 9,3 millioner kroner. Foto: Esben Thoby
Fladså Svømmehal skal renoveres for 9,3 millioner kroner. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmehalspenge: Politiker havde håbet på flere alternativer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmehalspenge: Politiker havde håbet på flere alternativer
Næstved - 02. juni 2020 kl. 04:06
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag skal medlemmerne af Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved tage stilling til, hvor de vil finde de 1,7 millioner kroner, der fortsat mangler for at have finansieringen på plads til renoveringen af Fladså Svømmehal i Mogenstrup.

arrow Læs også: Svømmehalsplan godkendt - men kun med snævert flertal

Beslutningen skulle egentlig have været truffet på forrige møde, men dengang havde administrationen indstillet, at midlerne skulle tages fra budgettet til »Kulturaktiviteter i lokalområder« i både 2020 og 2021. Det var særligt Venstre imod, og derfor blev politikerne enige om at bede administrationen udarbejde alternative løsningsforslag.

- Det har nok været lidt en automatreaktion. "Nå, nu har vi taget fra puljen til landdistriktspenge et par gange, så gør vi det bare igen". Jeg spurgte derfor meget klart efter to og allerhelst tre alternativer, men det er så kun blevet til et enkelt, siger udvalgsmedlem Rico Carlsen (V).

Foyer må vente

I det alternative forslag tages der stadig en million fra puljen til lokalområderne. De sidste 700.000 findes ved at udskyde etableringen af en foyer i Grønnegades Kaserne Kulturcenter til en halv million kroner samt 200.000 fra den aflyste Fritids- og Foreningskonference. Der er ikke udsigt til en erstatningskonference i 2020.

Dermed er der kun to scenarier i spil: At tage alle 1,7 millioner fra puljen til lokalområderne eller det alternative forslag.

- Jeg stemmer nok for det alternative forslag, når nu situationen er, som den er. Der er stort set ingen penge på anlægsbudgettet på kulturområdet, fordi det hele går til den nye svømmehal på Stenlængegrunden. Hvis man skulle til at skrabe 50.000 sammen her og 30.000 der, så gør man nok mere skade. Der er ikke ret meget at rykke rundt med, erkender Rico Carlsen.

- Så er der trods alt stadig en halv million kroner tilbage til lokalområderne i både 2021 og 2022. Det er svært at sige, om flertalsgruppen bakker om, men jeg er optimistisk i forhold til det, tilføjer han.

Hemmeligholdt rapport

Baggrunden for renoveringen af Fladså Svømmehal skal findes i en tilstandsrapport om forholdene, der i september sidste år pludselig dukkede op - ved et tilfælde - efter at have samlet støv i en skuffe i over tre år. Den indikerede, at svømmehallen kraftigt trængte til en renovering, hvilket blev bekræftet af en ny rapport, der straks blev bestilt.

Derfor måtte Kultur- og Demokratiudvalget fremtrylle knap syv millioner kroner til de yderst nødvendige forbedringer. Dette var dog ikke nok, og i januar voksede regningen så med 850.000 kroner, fordi projektets byggerådgiver anbefalede, at også overløbsrenderne i svømmehallen skulle udskiftes.

Senere viste det sig, at byggerådgiveren havde skudt fuldstændig forbi med prisen. 850.000 var slet ikke nok, faktisk skulle der bruges 1,7 millioner yderligere. Dem blev udvalget på seneste møde enige om at bevillige, så eneste spørgsmål på dagsordenen i dag er, hvor pengene skal tages fra.

arrow Ny svømmehal står til at overskride budgettet
19. juni 2020 kl. 17:41 Opdateret: kl. 09:16
arrow Ny svømmehal får klubber til at rase: Den er alt for lille
19. juni 2020 kl. 04:00 Opdateret: kl. 22:28
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk