24. oktober 2021
Skal Herlufsholm Svømmehal rives ned eller genanvendes? Det er tidens store spørgsmål i byens største idrætsklub, HG. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Skal Herlufsholm Svømmehal rives ned eller genanvendes? Det er tidens store spørgsmål i byens største idrætsklub, HG. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmehal tømmes for vand: Men skal den rives ned?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Svømmehal tømmes for vand: Men skal den rives ned?
Næstved - 21. juni 2021 kl. 04:47
Af Kim Palm

Når Næstved Kommunes nye svømmecenter på Stenlængegård åbner i 2024, så lukker svømmehallerne i Herlufsholm, på Nygårdsvej og varmtvandsbassinnet i Birkebjergparken.

arrow Læs også: Erhvervs-armada kæmper for tværgående motorvej

I Herlufsholm gør klubben sig derfor klar til at trække i bundproppen og tømme 25-meter bassinet for 468.000 liter lunt badevand. For uden kommunalt tilskud kan det ikke lade sig gøre at drive en svømmehal.

- Men det vil være smerteligt at rive bygningen ned. Det vil næsten virke som en hån mod de mange frivillige, der bidrog først ved opførelsen af friluftsbadet i 1957 og siden ved ombygningen af svømmehallen i 1972. Derfor håber vi at kunne genanvende bygningen til andre idrætsformål, fortæller HG-formand Flemming Jørgensen efter klubbens generalforsamling.

Efterlyser idéer

Derfor opfordrer klubben medlemmerne til at komme med gangbare idéer til, hvad svømmehalsbygningen kan bruges til fremadrettet.

- Vi har allerede modtaget flere gode bud. Nogle har foreslået, at vi indretter padel-baner i svømmehallen, mens andre synes at bygningen ville være velegnet til bordtennis, fortæller Flemming Jørgensen, der er blevet genvalgt som formand.

- Alle i HG må meget gerne komme med idéer, men først skal vi have undersøgt om det giver mening at genanvende bygningen. Selvom den teknisk set er i god stand, har svømmehallens klorvand også tæret på konstruktionerne. Derfor skal der først foretages en gennemgribende analyse af hallens sundhedstilstand, fortsætter Flemming Jørgensen.

Han og den øvrige bestyrelse kunne samtidig glæde sig over, at medlemstallet er opretholdt selv i en tid med corona og nedlukning af flere idrætsgrene.

Ved udgangen af 2020 var HG's samlede medlemstal 4216 - kun en beskeden nedgang på 112 medlemmer siden udgangen af 2019.

- Vi kan glæde os over nogle meget loyale medlemmer, da vi havde frygtet en større nedgang i medlemstallet, og DGI har da også oplyst, at vi adskiller os meget positivt i forhold til andre idrætsklubber. Men med den yderligere lange nedlukning i foråret og med de kommende kontingentbetalinger foran os bliver det derfor spændende at se, om de positive tal kan fortsætte, siger Flemming Jørgensen.

HG tæller i alt 11 afdelinger og er kommunens største idrætsklub. Hædersprisen, HGV-prisen, går i år til Svend-Erik Munck fra HG Orientering - som tak for tro tjeneste - og store kompetancer ud i orienteringssporten.

arrow Peter Bonde: Jeg kan ikke slippe synet af Christians øjne
21. juni 2021 kl. 10:31 Opdateret: kl. 10:31
arrow Baltic Pipe i gang igen
20. juni 2021 kl. 04:18 Opdateret: kl. 07:59
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk