23. oktober 2021
Vejdirektoratet tillader trafik i en vejbane, og der arbejdes ikke ovenpå broen i myldretiderne på hverdage. Foto: Vejdirektoratet
gallery icon

Se billedserie

Vejdirektoratet tillader trafik i en vejbane, og der arbejdes ikke ovenpå broen i myldretiderne på hverdage. Foto: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svingbroen renoveres - et spor holdes åben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svingbroen renoveres - et spor holdes åben
Næstved - 20. august 2021 kl. 19:49
Af Jan Jensen

Vejarbejde: Vejdirektoratet har travlt på og under svingbroen fra på mandag og frem til 12. november. Broen kan dog passeres i myldretiden.

arrow Læs også: Den nye forkvinde på vej

Bro: Mens broen stadig var ny, krævede det at der blev sendt en mand ud på broen for at sætte broen i sving til tiden, når Mette Pan og andre gode skibe skulle passere Svingbroen blev indviet af kongeskibet Dannebrog 3. september 1997. Broen var i sine unge år lidt ustyrlig. Der var en episode, hvor en ansat på Næstved Havn fik et uventet ophold på broen, da den en morgen umiddelbart nægtede at svinge tilbage til sin udgangsposition.

Det sker ikke længere, idet broen i dag fjernbetjenes fra brovagten i Karrebæksminde. Derfor bliver det gamle brostyrehus også fjernet, når renoveringen af den nu 24 år gamle svingbro går i gang.

Det begynder mandag 23. august og forventes at være færdigt 12. november 2021. Vejdirektoratet oplyser, at vedligeholdelsesarbejdet omfatter udskiftning af riste på kørebaner, fjernelse af tidligere brostyrehus, mindre arbejder på broens rækværker samt udskiftning af stålplader på drejekranse under broen.

Arbejdet på oversiden af broen vil blive udført med trafikregulerende foranstaltninger - herunder spærring af én kørebane med lysregulering.

I forbindelse med udskiftning af broens riste etableres hastighedsbegrænsning på 50 km/h, og der udlægges stålplader over huller til nedløbene, som kan give anledning til gener for vejtrafikken.

Hverdagsundtagelser

Arbejdet på oversiden af broen vil foregå på hverdage, men Vejdirektoratet er klar over, at Veste Ringvej har meget trafik i myldretiden, og derfor indstilles arbejdet på følgende særligt belastede tidspunkter: Mandage-torsdage fra kl. 15-17 og fredage kl. 14-16.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre. Nogle af de trafikanter, der er kendt med trafikken på strækningen, kan med fordel finde andre veje i perioden frem til 12. november.

arrow Et Næverland skabt af genbrug
20. august 2021 kl. 09:55 Opdateret: kl. 08:58
arrow Festen er aflyst: Kamp om guld i Kluges maleri
20. august 2021 kl. 06:43 Opdateret: kl. 11:05
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk