21. februar 2020
Sabrina Brabrand vandt sin retssag i landsretten. Nu ændre kommunen procedure - politikerne vil have mere at skulle have sagt. Foto: Robert Andersen
Sabrina Brabrand vandt sin retssag i landsretten. Nu ændre kommunen procedure - politikerne vil have mere at skulle have sagt. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strammere regler efter tabt retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strammere regler efter tabt retssag
Næstved - 11. marts 2019 kl. 07:07
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sabrina Brabrands sejr i Østre Landsret fik Næstveds økonomiudvalget til at bede om information, hver gang kommunen er involveret i retssager, der handler om personalesager, og det sker nu.

arrow Læs også: Fyring af handicappet sosu-assistent koster skatteborgere 1,2 million kroner

Det skriver Sjællandske.
Økonomiudvalget behandler et forslag fra administrationen, der handler om, at udvalget for fremtiden skal have besked, når der er nogen, der stævner kommunen. Orienteringen skal ske, når kommunen modtager stævningen.

Næstved Kommune har uddelegeret ansvaret, der handler om personaleområdet til centerchefer og »virksomhedsledere - ansvaret følger økonomien som det hedder. Nu ser det ud til, at Økonomiudvalget strammer kontrollen en smule - en slags Lex Sabrina kan man lidt flot sige.

Sabrina Brabrand blev fyret i 2015, og først tabte hun sagen om uretmæssig fyring, hun anlagde ved byretten, men i februar i år afgjorde Østre Landsret ankesagen til fordel for Sabrina Brabrand.

Hele sagen kom til at koste skatteborgerne i Næstved Kommune over 1,2 million kroner, og det fik politikerne til at kræve, at de blev orienteret tidligere, så de har en mulighed for at tage stilling til, hvordan den enkelte sag skal håndteres.

Økonomiudvalget stoppede Sabrina-sagen, inden forvaltningen nåede at beslutte, om den skulle forsøges anket til Højesteret.

Venstres Søren Revsbæk sagde dengang til Sjællandske:

- Det er et folkestyre, og vi, politikere, er valgt til at tage beslutninger, og så skal man også give os muligheden for det.

Borgmester Carsten Rasmussen er formand for Økonomiudvalget og ganske tilfreds med administrationens oplæg.

- Nu må vi se, hvad de andre siger, men jeg er tilfreds, siger han.

arrow Fyringssag: Kommune dropper at anke landsretsdom
27. februar 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 11:07
arrow Politikere til krisemøde efter chok-dom i landsretten
25. februar 2019 kl. 05:32 Opdateret: kl. 18:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk