16. maj 2021
Arena Næstved forvandles snart til et kommende vaccinationscenter. Det skal kunne servicere borgere fra hele kommunen. Arkivfoto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Arena Næstved forvandles snart til et kommende vaccinationscenter. Det skal kunne servicere borgere fra hele kommunen. Arkivfoto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort vaccinecenter på vej til byen: Her skal det ligge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort vaccinecenter på vej til byen: Her skal det ligge
Opdateret 22. januar 2021 kl. 15:27
Næstved - 22. januar 2021 kl. 15:24
Af Kim Palm

Nu kommer der atter liv i den nedlukkede Arena Næstved. Den store idræts- og koncerthal skal fra onsdag den 10. februar forvandles til et vaccinationscenter - og bliver dermed et af 17 kommende vaccinationscentre rundt i Region Sjælland.

arrow Læs også: Nyt vaccinecenter indviet: Først og størst i regionen

- Jeg er glad for, at det er gået så hurtigt med at få en aftale på plads mellem Næstved Arena og Region Sjælland. Det er helt oplagt at benytte Arenaens faciliteter, da de har god plads og bedre adgangsforhold end de nuværende på Grimstrupvej. Så kan vaccinationerne komme ud til borgerne hurtigst muligt, udtaler Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune.

Vigtig opgave

Jakob Brixvold, der er direktør i Arena Næstved, supplerer:

- Det er naturligvis på en trist baggrund, men aftalen betyder, at vi, som har været lukket hårdt ned i lang tid, nu kan slå dørene op og bidrage til en meningsfuld og samfundsmæssig vigtig opgave. Og det glæder vi os til, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Direktør i Arena Næstved Jacob Brixvold vælger at glæde sig over, at arenaen kan bruges til en samfundsmæssigt vigtig opgave. Arkivfoto

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) er også begejstret:

- Jeg glæder mig til at få sat turbo på vaccinationen af regionens borgere. Det er en kæmpe opgave, der kræver de rigtige rammer som i Arena Næstved, siger Heino Knudsen.

Det nye vaccinationscenter er en del af Region Sjællands vaccinationsplan fase to, som gør det muligt at vaccinere 14.000 borgere om dagen i hele regionen.

Senere gælder det fase tre, hvor målet er maksimalt 20 kilometer til nærmeste vaccinationscenter.

Hold øje med eBoks

Der er fortsat udfordringer med vaccineleverancer i hele Danmark og i de fleste andre lande i Europa. Region Sjælland modtager i øjeblikket halvt så mange vacciner som forventet, og det betyder, at vaccinen aktuelt anvendes til to stik af plejehjemsbeboere og frontpersonale på sygehuse.

Tider til vaccination bliver åbnet løbende på vacciner.dk i takt med det antal vacciner, der bliver leveret til Danmark.

Man kan først bestille en tid til vaccination, når man har fået et brev i eBoks.

arrow Arena Næstved er klar: I dag åbner nyt vaccinationscenter
10. februar 2021 kl. 07:10 Opdateret: kl. 17:13
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk