27. februar 2021
42 beboere og ansatte på Kildemarkscenteret afdeling Ø4 er smittet med corona. Tre af dem med den særligt smitsomme britiske variant. De blev smittet selvom de havde fået første dosis. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

42 beboere og ansatte på Kildemarkscenteret afdeling Ø4 er smittet med corona. Tre af dem med den særligt smitsomme britiske variant. De blev smittet selvom de havde fået første dosis. Fotos: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort smitteudbrud på vaccineret plejehjem: To afdelinger er gået fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort smitteudbrud på vaccineret plejehjem: To afdelinger er gået fri
Opdateret 19. januar 2021 kl. 16:41
Næstved - 19. januar 2021 kl. 14:01
Af Kim Palm

Selvom du har fået første stik vaccine, kan du stadig nå at blive smittet - og smitte andre.

arrow Læs også: Vaccineret plejecenter ramt af corona

Det bekræftes af det store coronaudbrud, der har ramt Kildemarkscenteret, hvor 21 beboere og 21 ansatte er ramt af corona på afdeling Ø4 - i daglig tale også kaldet Kildemarksvej 120 og Kildemarksvej 128.

Tre af beboerne er samtidig blevet smittet med den særlige britiske variant, der er op til 75 procent mere smitsom end almindelig covid-19.

Dermed er Kildemarkscenteret hårdt ramt, selvom samtlige beboere er blevet vaccineret første gang - og dermed burde være mere modstandsdygtige mod corona.

- Ifølge Sundhedsstyrelsen vil mange - men ikke alle - opnå nogen grad af beskyttelse mod covid-19 efter den første dosis, men dog først efter et par uger. Derfor kan smitten have udviklet sig i dagene efter, vaccinationerne blev udført, fortæller direktør i Næstved Kommune, Jacob Bigum Lundberg.

Andet stik er på vej

Derfor vil den ramte afdeling ikke blive vaccineret med anden dosis, når læger og sygeplejersker kommer forbi Kildemarkscenteret med den vitale vaccine senere i dag.

Til gengæld vil beboerne på de to andre afdelinger alle blive vaccineret, fortæller centerchef for Sundhed og Ældre, Dorthe Berg Rasmussen.

- Hvis man er ramt af covid-19, kan man ikke blive vaccineret før der er gået fire uger. Derimod gør vi alt, hvad vi kan for at beskytte borgerne på de to øvrige afdelinger mod smitte, og de bliver vaccineret senere i dag.

Artiklen fortsætter under billedet

De to smittefrie afdelinger kan glæde sig over, at de senere i dag vil modtage anden dosis vaccine og dermed øge beskyttelsen mod covid-19, fortæller ældrechef Dorthe Berg Rasmussen.

På den ramte afdeling er der indsat ekstra sygeplejersker, der tilser og måler beboernes værdier to gange i døgnet.

- Dermed er vi i stand til at sikre, at de borgere der får det rigtig dårligt også får den nødvendige behandling, siger Dorthe Berg Rasmussen.

Besøgsforbud

Hun fortæller samtidig, at de pårørende udviser forståelse - også med det besøgsforbud, som har ramt afdeling Ø4 på Kildemarkscenteret.

- Vi kan ikke forbyde de nærmeste pårørende at komme på besøg. Men vi fraråder det på det kraftigste.

Fredag tog kommunen yderligere initiativ til at begrænse smittetrykket. Samtlige medarbejdere i ældreplejen - både de ansatte på plejehjem og dem, der kører ud til ældre i eget hjem - skal nu bære visir OG mundbind.

- Vi tog kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, og de sagde, det var en rigtig god idé med ekstra værnemidler i den her situation, siger ældrechefen.

Vikarer kaldt ind

21 coronaramte medarbejdere udfordrer også bemandingen på Kildemarkscenteret. Derfor er der tilkaldt medarbejdere fra andre teams i kommunen, ligesom aktiviteterne drosles ned til kun det mest nødvendige.

Kildemarkscenteret tæller 101 boliger. De fleste af beboerne er ramt af demens.

arrow Arena Næstved er klar: I dag åbner nyt vaccinationscenter
10. februar 2021 kl. 07:10 Opdateret: kl. 17:13
arrow Derfor blev SOS International droppet
08. februar 2021 kl. 10:40 Opdateret: kl. 10:40
arrow Varmestuen er negativ: Det er rigtigt positivt
31. januar 2021 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:41
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk