19. april 2021
Tidligere transportminister Ole Birk Olesen frygter for Rute 54, hvis regeringen har færre milliarder med til de kommende forhandlinger om fremtidens investeringer på veje til skinner. Foto: Peter Andersen
Tidligere transportminister Ole Birk Olesen frygter for Rute 54, hvis regeringen har færre milliarder med til de kommende forhandlinger om fremtidens investeringer på veje til skinner. Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store navne med til motorvejsmøde: Eks-transportminister frygter for Rute 54

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store navne med til motorvejsmøde: Eks-transportminister frygter for Rute 54
Næstved - 28. november 2020 kl. 18:23
Af Kim Palm

Tilbage i foråret 2019 fik Næstved endelig hul igennem til resten af verden. Endelig var motorvejen en del af det store transportforlig. 1,5 milliarder kroner var reserveret til 15 kilometer firesporet asfalt hele vejen til Rønnede.

arrow Læs også: DF havde beslutningsforslag med: Skriv under og vi får den motorvej

Men så trådte den nye regering til, aftalen blev revet i stykker og fremtiden tegner uvis. I hvert fald hvis man spørger tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA), der sad for bordenden tilbage, da det forrige transportforlig blev forhandlet på plads.

- Vi stillede med et forlig til 112 milliarder kroner. Spørgsmålet er nu, hvor mange milliarder regeringen har tænkt sig at stille med, eftersom de er begyndt at bruge af pengene til andre områder, siger Ole Birk Olesen.

Færre penge

Han frygter især, hvis regeringen og de røde støttepartier prioriterer udbygning af jernbanenettet fremfor nye motorveje. Det kan bringe Næstved-Rønnede motorvejen i fare, forudser den tidligere transportminister.

- Hvis regeringen fastholder deres kærlighed til kollektiv trafik så står vi med klart færre midler - og færre milliarder - til nye motorveje. Dermed skal der prioriteres benhårdt. Og så bliver det svært at argumentere med, at Kalundborg-motorvejen er mindre vigtig end Rute 54 ligesom Næstved-Rønnedevejen skal konkurrere med solide projekter som ny motorvej mellem Århus og Viborg eller en ny motorvej syd om Odense, siger Ole Birk Olesen.

Store navne

Udover Ole Birk Olesen stiller følgende folketingspolitikere op til stormødet i Ridehuset i Grønnegade på mandag: Anne Valentina Berthelsen (SF), Rene Christensen og Hans Kristian Skibby (DF), Brigitte Klintskov Jerkel og Niels Flemming Hansen (K), Morten Dahlin (V), Kathrine Olldag og Zenia Stampe (RV).

Der er plads til 220 tilhørere i Ny Ridehus. Tilmeldingen foregår via Næstved Erhvervsforenings hjemmeside og det er også muligt at følge mødet via livestreaming.

arrow Fremtidsforsker: Næstved visner væk uden motorvej
30. november 2020 kl. 22:06 Opdateret: kl. 22:06
arrow Venstre klar med trafikplan: Motorvej skal til Næstved
24. november 2020 kl. 04:41 Opdateret: kl. 15:24
arrow Stormøde om motorvejen gennemføres trods corona
23. november 2020 kl. 21:30 Opdateret: kl. 11:16
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk