5. marts 2021
Næstved Lavpristræ er solgt. Køber er det svenske lavprisbyggemarked Byggmax Group, der tæller 170 butikker i Sverige, Norge og Finland. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Næstved Lavpristræ er solgt. Køber er det svenske lavprisbyggemarked Byggmax Group, der tæller 170 butikker i Sverige, Norge og Finland. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor svensk gør-det-selv-kæde rykker ind i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor svensk gør-det-selv-kæde rykker ind i Danmark
Næstved - 16. februar 2021 kl. 10:15
Af Kim Palm

Den svenske byggemarkedskæde Byggmax er på vej mod Danmark. Byggmax har købt Næstved Lavpristræ, med hovedsæde i Næstved og filialer og Slagelse, Køge og Hillerød, for 40 millioner kroner.

arrow Læs også: Hvor bliver de af? Næsten halvdelen af ældre over 85 år er endnu ikke vaccineret

- Dermed rykker en stor spiller ind på markedet. Som jeg ser det, er der tale om et discountbyggemarked i Jem & Fix-segmentet med massevis af varehuse i Sverige, Norge og Finland og med stærk fokus på e-handel, fortæller direktør i brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

Vild ekspansion

Byggmax Grop tæller 170 butikker i Sverige, Norge og Finland og omsatte sidste år for 6,5 milliarder svenske kroner.

Byggmax åbner konstant nye byggemarkeder. I Sverige og Norge annoncerer kæden ligefrem med 100.000 kroner i findeløn til dem, der finder den perfekte placering af nye byggemarkeder.

Med etableringen i Danmark vil Byggmax dermed være til stede i alle fire nordiske lande og kæden gør klar til yderligere ekspansion.

Ifølge nyhedssitet BygTek har Byggmax købt Næstved Lavpristræ af fætrene Michael og Christian Ravn, der stiftede byggemarkedet tilbage i 1990 og således har solgt træ og byggematerialer i mere end 30 år.

- Vi er glade for at overlade ejerskabet til Byggmax, som kan den her branche og ved, hvordan den her type virksomhed skal drives. At få en vækstorienteret ejer er også positivt for vores medarbejdere. Vi ser frem til at få ressourcerne fra en større virksomhed til Danmark og til at øge væksten med øget e-handel og nye butikker, udtaler Christian og Michael Ravn til BygTek.

Næstved Lavpristræ forventer i år en omsætning i omegnen af 125 millioner kroner - hvoraf 30 procent kommer fra e-handel.

Store forventninger

Byggmax administrerende direktør Mattias Ankarberg har store forventninger til det danske marked.

- Lavpris er altid en styrke, og vi tror stærkt på en integreret model, som kombinerer det bedste fra henholdsvis butikker og e-handel. Danske forbrugere er prisbevidste, hvilket passer os godt, og vi ser frem til at arbejde sammen med Christian og Michael for at ekspandere videre i Danmark, siger Mattias Ankarberg til BygTek.

I første kvartal 2021 etablerer Byggmax en dansk e-handelsplatform i eget navn.

Trods gentagne henvendelser er det ikke lykkedes Sjællandske at indhente yderligere oplysninger fra Christian og Michael Ravn.

arrow Butiksejer: Restriktioner skal ikke få mig ned med nakken
16. februar 2021 kl. 19:37 Opdateret: kl. 19:27
arrow Besøg i lægevagt styrtdykker: Patienter sendes på langfart
16. februar 2021 kl. 18:47 Opdateret: kl. 17:31
arrow Far og søns vandretur mod Rundetårn sluttede brat
16. februar 2021 kl. 16:42 Opdateret: kl. 12:17
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk