4. juli 2020
Kustode og billedelærer-uddannede Stine Hall Jaller og Kongegaardens leder Joy Petrowsky med gæstebogen, hvor publikum roser Kluge-udtillingen til skyerne. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Kustode og billedelærer-uddannede Stine Hall Jaller og Kongegaardens leder Joy Petrowsky med gæstebogen, hvor publikum roser Kluge-udtillingen til skyerne. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor succes for Kluge-udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor succes for Kluge-udstilling
Næstved - 11. februar 2018 kl. 11:00
Af Tekst og foto: Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Publikum er strømmet til Kongegaarden i Korsør fra hele Danmark for at se Thomas Kluges allerførste billeder.

arrow Læs også: Se billederne fra atelieret: Portrætmaleren Thomas Kluge maler mod drømmen

»Smukt«, »genialt«, »fantastisk«. »Værd at vente på«. De rosende ord gælder udstillingen »Mens vi venter« i Kongegaarden med de allerførste malerier af Thomas Kluge fra 1989 til 1994. Han er vokset op i Tybjerglille Bakker og boede 1988-1993 i Næstved, så hovedparten af værkerne på den aktuelle udstilling er malet, mens han boede her i byen.

Thomas Kluge er glad for de mange besøgende, men også ligeså glad over, hvad udstillingen har lært ham selv.

- Det har været en rigtig god proces at få kigget tilbage samlet og sat mit arbejde i system. Nu kan jeg langt bedre forstå, de mange afslag jeg fik, da jeg som ung forsøgte at få mine billeder på de censurerede udstillinger. Jeg er faktisk via udstillingen blevet en del klogere på mig selv, siger Thomas Kluge til Sjællandske.

Han tilføjer, at han havde en lille bekymring om den faglige kvalitet, da han sagde ja til at lade sine første værker udstille.

- I dag synes jeg bestemt ikke, at der er noget at skamme sig over. Udstilingen giver rigtig god mening, siger Thomas Kluge.

Det var den daværende Næstved Tidende (i dag Sjællandske), der skrev den første artikel om den unge mands viljefaste beslutning om at blive kunstner.

- Efter endnu en afvisning af mine billeder til en censureret udstilling i København standsede jeg på vej hjem ved Næstved Tidende for at gøre opmærksom på mig selv og mine kunstdrømme. Avisen skrev en fin artikel om mig. Den første nogensinde, siger Thomas Kluge.

Artiklen kan også ses på udstillingen.

INFO: Foredrag med Thomas Kluge onsdag den 21. februar kl. 19. Udstillingen »Mens vi venter« i Kongegaarden, Algade 25, Korsør, har sidste åbningsdag søndag den 25. februar.

arrow Kluge: - Jeg VILLE være kunstner
17. januar 2018 kl. 17:13 Opdateret: kl. 09:56
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk