24. juni 2021
Kviktestcenteret på Nygårdsvej ser ud til at overleve, når SOS International overtager lyntest-opgaverne fra Falck på mandag.
gallery icon

Se billedserie

Kviktestcenteret på Nygårdsvej ser ud til at overleve, når SOS International overtager lyntest-opgaverne fra Falck på mandag.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor forvirring: Får lyntestcenter lov til at blive?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Stor forvirring: Får lyntestcenter lov til at blive?
Næstved - 29. januar 2021 kl. 14:55
Af Kim Palm

En vatpind i næsen og 15 til 30 minutters ventetid. Så har du svar på, om du er smittet med corona-virus.

arrow Læs også: Mobile lyntest-enheder rykker ud til ansatte på plejecentre

Siden midten af december har Falck tilbudt lyntest på Uglebroskolen på Nygårdsvej. Men efter at Falck i sidste uge tabte udbuddet til SOS International har der hersket stor forvirring om, hvilke centre der overlever og, hvem der står til at lukke.

Kontrakt på plads

Kontrakten med SOS International underskrives lørdag efter et længere juridisk søslag om datasikkerhed. Og først mandag ventes det offentliggjort, hvor centrene står til lukning, og hvor de får lov at forblive. Borgmester Carsten Rasmussen (S) regner dog med, at testcenteret på Nygårdsvej kan fortsætte - og han har også noget at have det i.

- Jeg ved, at SOS International har henvendt sig til center for Trafik og Ejendomme og forespurgt os om mulighederne for fortsat lejemål på Nygårdsvej. Det tolker jeg naturligvis som om, at centeret får lov at blive liggende, siger Carsten Rasmussen.

Han tilføjer, at kommunen tilbyder en nærmest symbolsk lav husleje i den tidligere folkeskole, hvor SOS International derfor kun skal afholde udgifter til vand, strøm og varme.

En gang om ugen

Mens Næstved ser ud til at fortsætte, står lyntestcentrene i Slagelse og Holbæk til lukning. Dermed skal borgerne ud på en lang køretur for at få hurtigt svar på, om de er smittet med corona.

Testcenteret på Nygårdsvej henvender sig til folk uden symptomer. Statsminister Mette Frederiksen (S) har opfordret alle, der møder fysisk på arbejde til at lade sig teste én gang om ugen.

Foruden lyntestcenteret på Nygårdsvej er det også muligt at blive testet på Grimstrupvej. Her tilbydes den mere valide PCR-test, der dog først giver svar efter cirka 30 timer.

arrow Hvor skal kviktestcentrene placeres? Nu er der endelig svar
31. januar 2021 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:03
arrow Stort vaccinecenter på vej til byen: Her skal det ligge
22. januar 2021 kl. 15:24 Opdateret: kl. 15:27
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk