18. december 2018
Busser erstatter tog mellem Næstved og Nykøbing Falster fra fredag aften den 5. til og med den 7. januar, samt fra fredag aften den 12. til og med den 14. januar. Foto: Anders Ole Olsen
Busser erstatter tog mellem Næstved og Nykøbing Falster fra fredag aften den 5. til og med den 7. januar, samt fra fredag aften den 12. til og med den 14. januar. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Større broarbejde betyder togbusser sydpå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Større broarbejde betyder togbusser sydpå
Næstved - 29. december 2017 kl. 09:47
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som et led i opgraderingen af Ringsted-Femern Banen skal Banedanmark nu i gang med at udskifte fire broer i det sydsjællandske.

arrow Læs også: De første broelementer er ankommet

- Det er fire gamle broer, der ikke er dimensioneret til den højere frihøjde, der skal være for at kunne etablere kørestrømsanlæg. Derfor river vi broerne ned, og bygger nye op samme sted, siger Klaus S. Jørgensen, fungerende projektdirektør for Ringsted-Femern Banen i Banedanmark.

Det er broerne på Præstøvej i Næstved, Lov landevej i Lov, Næstvedvej i Vordingborg og Lundbyvej i Lundby, der er for lave. Det betyder, at der vil være indsat togbusser fra fredag aften til mandag morgen i de to første weekender i januar. Lokalt vil der være omlægninger af vejtrafikken i længere tid.

- Det er desværre sådan, at når vi skal rive broer ned hen over jernbanen, så er det nødvendigt at spærre for vej- og togtrafikken, imens vi udfører arbejderne. For at minimere generne for togpassagererne mest muligt har vi pakket arbejderne, så vi kun skal arbejde i weekenden, dog i døgndrift, lyder det fra Klaus S. Jørgensen.

Broarbejderne er en del af en større bropakke på i alt 52 broer på Sjælland og Lolland-Falster, hvor eksisterende broer over banen skal forhøjes, udvides, ombygges eller fornyes mellem Ringsted og Holeby. Når broerne er færdige, vil de være parat til kørestrømsanlæg, dobbeltspor og højere hastighed på hele strækningen mellem Ringsted og Holeby.

arrow Efter »Åben Byggeplads«: Mere information, tak
04. juni 2018 kl. 10:59 Opdateret: kl. 18:40
arrow Luftfotos: Se Ringsted-banen lidt fra oven
01. maj 2018 kl. 16:12 Opdateret: kl. 16:12
arrow To borgmestre indvier udstilling om brobyggeri
05. april 2018 kl. 12:05 Opdateret: kl. 08:44

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk