17. august 2019
Det var her i en lejlighed på Omøvej, at der ifølge anklagemyndigheden blev solgt 130 kilo hash. Hashen blev leveret af Bandidos. Foto: Kim Palm
Det var her i en lejlighed på Omøvej, at der ifølge anklagemyndigheden blev solgt 130 kilo hash. Hashen blev leveret af Bandidos. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjerneadvokat kræver rockerpræsident frifundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stjerneadvokat kræver rockerpræsident frifundet
Næstved - 15. marts 2019 kl. 18:04
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Min klient skal frifindes, da han ikke har gjort det der står i anklageskriftet.

arrow Læs også: Drabsforsøg: Retten afviser sag mod Bandidos-præsident

Sådan lød det fra topadvokat Michael Juul Eriksen, da der torsdag var procedure i den store rockersag mod den tidligere lokale Bandidos-præsident og to af hans håndlangere.

I anklageskriftet var alle tre tiltalt for drabsforsøg mod en 25-årig mand på Østre Ringvej i november 2017. Men anklagemyndigheden har siden erkendt, at den 35-årige tidligere topfigur i Bandidos ikke kan dømmes for drabsforsøg. Det samme er Landsretten nået frem til, og derfor mener Michael Juul Eriksen, at der ikke er andre muligheder for nævningene end at frikende hans klient for den alvorligste anklage i den komplekse sag, der også omfatter en tiltale for afpresning og omfattende hashhandel.

- Anklagemyndigheden har sovet i timen og derfor kan der ikke afsiges en anden afgørelse end frifindelse, siger Michael Juul Eriksen.

De i alt tre forsvarere i sagen mener samstemmende, at anklagemyndighedens to kronvidner er utroværdige og fulde af løgn. De to centrale vidner er en kvinde, der sidste år blev dømt for handel med 130 kilo hash fra en Bandidos-kontrolleret hash-bule på Omøvej og en yngre mand, der hang ud hos rockerbanden.

De har begge afgivet belastende vidneudsagn og den ene har endda udpeget én af de tiltalte som ham, der skød, da den 25-årige hashhandler blev ramt af seks skud og overlevede, mens hans hund fik fire kugler og døde.

Senioranklager Mariam Khalil mener derimod at begge vidner er troværdige og at der kan føres bevis for, at Næstved i november 2017 var centrum for en konflikt mellem rockerbanderne Bandidos og Satudarah. Den 25-årige der blev ramt af seks skud i mave, arme og ben, solgte hash for Satudarah. Og hvis de to tiltalte håndlangere bliver dømt for drabsforsøg kan der blive tale om lange fængselsstraffe efter den såkaldte bandeparagraf 81 a, der giver mulighed for skærpet straf, hvis forbrydelsen kan relateres til en rocker- eller bandekonflikt.

Selvom den 35-årige Bandidos-præsident nu ser ud til at blive frifundet for drabsforsøg slipper han ifølge Mariam Khalil ikke for en ny retssag.

Hun mener stadig, at det var ham, der var arkitekten bag drabet i kampen om hashmarkedet i Næstved.

- De to tiltalte var nederst i Bandidos interne hierarki. De udførte en ordre og de skød for at dræbe. Bandidos tåler ikke konkurrence. Forsøger man sig på hashmarkedet i Næstved, så skal man likvideres, lød det fra Mariam Khalil.

Der afsiges endelig dom i den store rockersag fredag den 29. marts.

arrow Skudangreb på rival koster rocker 12 års fængsel
29. marts 2019 kl. 19:16 Opdateret: kl. 19:18
arrow Bandidos-præsident med hang til dyre designermøbler
12. februar 2019 kl. 14:04 Opdateret: kl. 10:40
arrow Rockerfar får bøde - hjemmet ransaget efter sønnikes drabsforsøg
18. oktober 2018 kl. 08:00 Opdateret: kl. 15:14
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk