19. november 2019
Mange af kunderne i køen foran genbrugsbutikken kommer fra Østeuropa. Ifølge Allan Johansen er der lige så mange danskere som udlændinge, der meldes til politiet for butikstyveri. Foto: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Mange af kunderne i køen foran genbrugsbutikken kommer fra Østeuropa. Ifølge Allan Johansen er der lige så mange danskere som udlændinge, der meldes til politiet for butikstyveri. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjæler og slås om genbrugsvarer - ansætter vagt og butiksdetektiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stjæler og slås om genbrugsvarer - ansætter vagt og butiksdetektiv
Næstved - 17. juni 2019 kl. 19:00
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

AffaldPlus genbrugsbutik på Ydernæs har tilsyneladende en dragende effekt på butikstyve. Omfanget af tyveri er så stort, at PlusButikken har ansat en butiksdetektiv til at snuppe butikstyvene.

- Der er ingen nedre grænse for, hvad der bliver stjålet, siger Allan Johansen, chef for AffaldPlus' genbrugspladser.

Uanset, om det er et askebæger, fælge eller keramik-nips, som ryger ned i muleposen og udenom kasseapparatet, er der ingen nåde, hvis man snuppes for tyveri. Man bliver meldt til politiet. Tre butikstyve er allerede blevet en sag for politiet.

- Uanset, om der blevet stjålet en græsslåmaskine eller en glasskål, så har vi nul tolerance over for tyveri, advarer Allan Johansen.

Fænomenet med et målrettet raid, hvor en gruppe stormer ind i butikken og helt åbenlyst stikker af med en masse stjålne varer, er også nået PlusButikken.

Metoden benyttes i kiosker og supermarkeder, og nu også i en butik udelukkende med varer, som egentlig skulle smides ud. Én spærrer døren og to kumpaner render rundt i butikken og snupper, hvad de kan bære, og så løber de ud til en varevogn og er pist væk.

Det står også galt til med disciplinen foran butikken på Elektrovej.

Inden Plusbutikken åbner klokken 12 er der uro, trængsel og til tider en brutal stemning blandt kunderne, der står og venter foran døren. De vil alle sammen være den første, der stormer ind i genbrugsparadiset for at finde noget ekstra værdifuldt.

Uniform afføder respekt
For at skabe ro og orden, når døren går op, er der blevet ansat en vagt. Hans uniform er noget, der afføder respekt.

- Det er sørgeligt, at vi er nødt til at ansætte en vagt. Men når folk ser én i uniform er der straks ro og det giver tryghed for medarbejderne. Der har været situationer, hvor en medarbejder har fået fat i en tyv, som ikke vil os det godt, siger Allan Johansen.

Denne artikel er et uddrag af en større artikel. Køb adgang til hele artiklen på: https://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk