27. september 2020
Der er højt til loftet og sagtens mulighed for at placere deltagerne med god afstand mellem stolene i Ressource Citys lokaler på Maglemølle. Her foto fra Ressource Citys store miljøkonference i januar 2017. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Der er højt til loftet og sagtens mulighed for at placere deltagerne med god afstand mellem stolene i Ressource Citys lokaler på Maglemølle. Her foto fra Ressource Citys store miljøkonference i januar 2017. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stigende smittetryk aflyser konference og større møder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stigende smittetryk aflyser konference og større møder
Næstved - 14. august 2020 kl. 14:16
Af Helle Hansen

Koryfæer fra byggebranchen var på tirsdag, den 18. august, klar til at stille op på Maglemølle og fortælle om grøn omstilling i byggebranchen, men det bliver alligevel ikke til noget. Torsdag eftermiddag har Ressource City fået besked på, at arrangementet skal ændres til et webinar.

arrow Læs også: 11-årige Emilya blev efterladt ved stoppestedet: Bussen var proppet
Større arrangementer

I den mail, som Ressource City torsdag eftermiddag har sendt ud til de tilmeldte 76 deltagere, står der: »Næstved Kommunes direktion har besluttet, at der ikke må afholdes større fysiske arrangementer i lyset af den aktuelle Corona-situation. Derfor afholdes arrangementet som webinar.«

Der var ellers indkøbt håndsprit og mundbind til de max 100 deltagere, og Ressource Citys lokaler på Maglemølle 31 er store og med meget højt til loftet, men alligevel har kommunens direktion ikke fundet det forsvarligt at gennemføre konferencen.

- Det er da ærgerligt. Vi havde glædet os til det, men det er selvfølgelig en speciel situation med stigende smitte i Danmark, som vi må tage hensyn til, siger Ressource Citys leder Michael Thorsen Elgaard.

- Det ville være forfærdeligt, hvis der deltog en superspreder, som lagde hele Næstveds byggebranche ned, siger affaldschef Søren Nielsen, der ellers også havde glædet sig til en konference i det virkelige liv.

- Det er ikke det samme med virtuelle møder, men det er jo ikke strengt nødvendigt at møde fysisk frem til en konference om grøn omstilling, erkender Søren Nielsen.

Rettidig omhu

- Det er rettidig omhu. Vi gør, hvad vi kan for at holde smittekæderne i Næstved nede, siger kommunaldirektør Rie Perry.

Kommunens direktion har torsdag meldt ud internt, at alle store fællesarrangementer blandt kommunens medarbejdere er aflyst, foreløbig frem til 1. november. Det gælder blandt andet en planlagt konference for skoleområdet med normalt omkring 190 deltagere og det årlige fælles lederforum i oktober, som tæller cirka 100 ledere. Arbejdsmiljøkonferencen med normalt 350 deltagere bliver holdt ved hjælp af streaming.

- Det er ikke mindst præget af, at KL (Kommunernes Landsforening, red.) har ændret deres større møder til digitale møder i august og september, siger Rie Perry.

Internt og eksternt

Kommunen har blandt andet også droppet alle sammenrend på tværs af skoler, daginstitutioner og handicapområdet.

- Tiltagene sker for at passe bedst muligt på vores medarbejdere og borgere og for nemmest muligt at kunne opspore smittekæder, siger Rie Perry.

Hvad angår byggekonferencen for folk udefra, så er beslutningen truffet i fællesskab af ledelsen på det tekniske område og formand for Plan og Erhvervsudvalget Tina Højlund Pedersen, oplyser kommunaldirektøren.

- Hvilke eksterne arrangementer, der skal gennemføres fysisk, og hvilke, der skal gennemføres digitalt, tages der stilling til i de konkrete tilfælde, understreger kommunaldirektøren.

arrow Corona i busbørnehave: Medarbejder er smittet
14. august 2020 kl. 20:00 Opdateret: kl. 18:43
arrow Corona tilbage på bosted: Tre medarbejdere er smittet
14. august 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 14:46
arrow Kostskole opfordrer elever til at blive testet for corona
12. august 2020 kl. 14:15 Opdateret: kl. 09:03
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk