26. maj 2019
Swet alias William Hjort har skabt de energiske bogstaver, som er på vej op og ned ad trappen mellem lygtepæle og af og til felter med vintersol, hvor man kan se skyggerne af de to kunstnere.Fotos: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Swet alias William Hjort har skabt de energiske bogstaver, som er på vej op og ned ad trappen mellem lygtepæle og af og til felter med vintersol, hvor man kan se skyggerne af de to kunstnere.Fotos: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stationen med de mange linjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stationen med de mange linjer
Næstved - 12. januar 2019 kl. 10:00
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke for sent at finde den rigtige retning. Og når man går på VUC i Næstved, der for mange vil være en mellemstation, er der flere linjer at vælge imellem.

- Det er tænkt som en station, hvor man skal op ad trappen for at tage togene, mens busserne kører i stueplan, og der nede i kælderen er en undergrundsbane af en slags, siger CMP One, der sammen med Swet har udsmykket den store hvide væg i foyeren hos VUC i Teatergade.

En ny mulighed
- Hvis ikke man når det første tog, så kommer der en afgang mere, en ny mulighed for at få en uddannelse, siger CMP One, Claus Michael Petersen, der i det daglige arbejder på ungdomsskolen, hvor Swet, William Hjort, også underviser.

Ellers er William Hjort lokalt kendt som kurator for Næstved Kunstby, der står for gavlmalerierne rundt omkring i byen.

Udsmykningen af VUC er dog en helt privat opgave, som de blev bedt om at lave, og Sjællandske har sat dem stævne for at fortælle om deres tanker og tilblivelsen af værket.

En by og bogstaver
Den oprindelige idé fra VUCs side var noget med et varmt miljø og glade mennesker:

- Men det behøvede vi ikke tegne, det er her i forvejen. Så vores udsmykning er mere en baggrund eller scenografi, og så er al trafikken de mennesker, som færdes her, forklarer CMP One, som ellers ofte maler tog og mennesker.

Her er det så i stedet blevet til en by, mens Swet har lavet energiske bogstaver i bevægelse på vej op eller ned ad trappen.

Og her er ikke noget med sprayflasker.

- Det er lavet med blyant og tusch og en lille smule maling. Det hele er i sort, grå og hvid, og så er der trukket på de guldfarver, som bygningen er i, siger Swet.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk