16. december 2018
De Blå Spejdere indtager i weekenden Fruens Plantage, når de holder Highland Games. Her er de på tur i et lidt mere menneskeligt klima, end weekend kommer til at byde på. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

De Blå Spejdere indtager i weekenden Fruens Plantage, når de holder Highland Games. Her er de på tur i et lidt mere menneskeligt klima, end weekend kommer til at byde på. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejderne holdt Highland Games i Næstveds alper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejderne holdt Highland Games i Næstveds alper
Næstved - 18. marts 2018 kl. 20:00
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vær beredt, lyder spejdernes valgsprog, og i denne weekend skal de nok være beredte på, at det bliver slædehundekoldt, da de gik i gang med Highland Games.

Lørdag 17. marts rejste 150 blå spejdere i alderen tre til 21 år tilbage til middelalderen og over Nordsøen til Skotland - alias Fruens Plantage - som i denne anledning var omdøbt til Næstveds Alper.

Udover de 150 spejdere deltager 45 voksne som ledere eller hjælpere.

Her skal trænes forskellige gamle færdigheder, så spejderne kan overleve i den vilde natur som for ca. 1.000 år siden.

I det skotske højland skal man blandt andet kunne jage med bue og pil, tænde ild uden moderne tændstikker, og man skal kunne lave sig en kraftig talisman, der kan beskytte en mod onde ånder og farlige væsener, som bor i den mørke skov. Samt mange andre spændende færdigheder og udfordringer.

Det fortæller Kirsten Smidt Hansen, der er PR-ansvarlig ved arrangementet.

Næstveds Alper alias Fruens Plantage og Rønnebæk Skole dannede rammen omkring legene. Der blev overnattet i telte, shelters og jernalderhus. Og aftensmaden stod på helstegt får, brød og selvlavet salat.

Spejdere under otte år overnattede ikke. Spejderne er med i Svend Gønge Division, der dækker blå spejdere fra Næstved, Haslev, Store Heddinge, Præstø, Vordingborg og Møn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk