22. marts 2019
17-årige Niclas Mastrup i rød dragt repræsenterede som eneste juniorkører Danmark ved EM i speedskating, som blev kørt i Holland i sidste uge. Fotos: Sune Mastrup
gallery icon

Se billedserie

17-årige Niclas Mastrup i rød dragt repræsenterede som eneste juniorkører Danmark ved EM i speedskating, som blev kørt i Holland i sidste uge. Fotos: Sune Mastrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Speedskater går glip af ungdoms-OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Speedskater går glip af ungdoms-OL
Næstved - 11. juli 2018 kl. 13:35
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev både skidt og kanel for 17-årige Niclas Mastrup fra Næstved, da han i sidste uge som eneste junior repræsenterede Danmark ved verdensmesterskaberne i speedskating, som blev kørt i Holland.

- Overordnet set kommer jeg hjem med en god oplevelse. Ud af de syv løb, jeg deltog i, fik jeg fem top-20-placeringer, så det er rigtig fint, siger Niclas Mastrup, som mandag vendte hjem til Danmark.

Til gengæld klarede han ikke at kvalificere sig til ungdoms-OL senere på året, hvilket var hans store drøm.

For at komme til ungdoms-OL skulle han være endt i top fem af de europæiske kørere og i top 12 i Verden på nogle af de distancer, som normalt ikke er hans stærkeste, nemlig 500 meter, 1000 meter og 1500 meter udskillelsesløb.

Trods misset OL-kvalifikation kigger han fremad mod næste store opgave, som allerede er om en måned. Det er europamesterskaberne i speedskating, og her møder han styrket frem efter ugen i Holland, hvor han kørte løb de seks dage.

- Jeg lærte meget til verdensmesterskaberne om, hvordan jeg eksempelvis placerer mig i de store felter. Det har jeg tidligere haft lidt problemer med, siger Niclas Mastrup.

I år er hans sidste år som juniorløber, inden han næste år på grund af alderen bliver seniorløber og skal slås mod verdens bedste voksne speedskatere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk