26. marts 2019
Borgerne i Holme-Olstrup har til det allersidste kæmpet for at bevare den lokale skole - senest søndag formiddag, hvor der var demonstration foran skolen. Nu indstiller et flertal i Børne- og Skoleudvalget skolen til lukning. Privatfoto
Borgerne i Holme-Olstrup har til det allersidste kæmpet for at bevare den lokale skole - senest søndag formiddag, hvor der var demonstration foran skolen. Nu indstiller et flertal i Børne- og Skoleudvalget skolen til lukning. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Specialelever fredes - to folkeskoler lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Specialelever fredes - to folkeskoler lukker
Opdateret 04. december 2018 kl. 06:43
Næstved - 04. december 2018 kl. 05:55
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolen i Holme-Olstrup står til at lukke pr. 31. juli næste år. Det står klart, efter et flertal i Børne- og Skoleudvalget mandag besluttede den fremtidige skolestruktur for de seks folkeskoler i Næstved Kommune.

arrow Læs også: Skolestruktur vedtaget i bredt forlig: To skoler lukker

Anette Brix (K) stemte som den eneste i udvalget imod lukning af skolen i Holme-Olstrup, hvor hun selv er bosat.

Forslaget til omorganisering af folkeskolerne i Næstved Kommune har været i høring i otte uger. Nu er politikerne kommet frem til et forlig, som udover lukning af skolen i Holme-Olstrup også indebærer en lukning af Kobberbakkeskolen, afdeling Uglebro.

Tre af de i alt seks folkeskoler fortsætter uændret, og der er taget hensyn til specialeleverne, som i denne omgang fredes. SIAA-klasserne (Struktur, Inklusion, Autister og Almenelever) fortsætter, og undervisnings- og behandlingsklasserne forbliver på Kobberbakkeskolen og flyttes ikke til Lille Næstved skole, afdeling Karrebæk, som der ellers var lagt op til.

Byrådet i Næstved skal tage endeligt stilling til forslaget på årets sidste møde den 18. december. Læs meget mere og se hele forslaget til den fremtidige skolestruktur i tirsdagens udgave af Sjællandske.

arrow Bekymrede elever ønsker svar: Hvorfor splitter I vores skole?
16. december 2018 kl. 07:00 Opdateret: kl. 00:27
arrow 159 høringssvar: Udvalg i dialog om ændringer i skolestruktur
30. november 2018 kl. 16:00 Opdateret: kl. 11:14

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk