14. december 2017
Mikkel Baun Almgren-Hansen bruger 13,5 time om ugen på kampsport, og det håber han at fortsætte med efter sommerferien, når han er færdig med folkeskolen. Målet på sigt er at få en ph.d. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Mikkel Baun Almgren-Hansen bruger 13,5 time om ugen på kampsport, og det håber han at fortsætte med efter sommerferien, når han er færdig med folkeskolen. Målet på sigt er at få en ph.d. Fotos: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sort bælte til ekstraordinært kung fu-talent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sort bælte til ekstraordinært kung fu-talent
Næstved - 18. april 2017 kl. 07:08
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en alder af bare 14 år har Mikkel Baun Almgren-Hansen fra Tappernøje opnået det sorte bælte i kung fu. Det er en uhyre sjældenhed i så ung en alder, og for de fleste kommer det sorte bælte tidligst på tale, når de er 16 år.

Men Mikkel Baun Almgren-Hansen er noget særligt. Han startede til kampsport som niårig, og allerede to år senere var han dygtig nok til at hjælpe med at undervise voksne elever. I dag underviser han stadig de voksne, ligesom han har ansvaret for sit eget hold med fem- til syvårige.

- Jeg spillede fodbold ligesom alle andre, men efter at have set nogle kampsportsfilm, tænkte jeg, at det ville jeg prøve. Jeg startede sammen med min storesøster. Det var ikke noget for hende, men jeg var helt vild med det - og det er jeg stadig, siger stortalentet og fortsætter:

- Jeg har trænet kung fu i fem et halvt år og kobu jutsu, som er en kampsport, hvor man kun bruger våben, i snart fire år. Der skal jeg have sort bælte om et halvt år.

Det sorte bælte i kung fu fik Mikkel Baun Almgren-Hansen for godt to uger siden. Det foregik ved en fire timer lang graduering, hvor han skulle vise sit værd.

- Der er opvisning, hvor man skal vise forskellige teknikker og spark, og så skal man også slå tre centimeter tykke brædder over. Til sidst er der frikamp med handsker og hjelme, hvor man kæmper efter et pointsystem.

- Her vil alle gerne tæske den, der er oppe til graduering. Men selvom jeg var i gulvet tre gange, gav jeg flere tæsk end jeg fik, griner Mikkel Baun Almgren-Hansen, inden han fortæller, hvorfor kampsport er så fedt:

- Fordi uanset hvor god du bliver, kan du altid blive bedre. Man kan altid give andre skylden, hvis man har tabt en fodboldkamp, men her har du kun dig selv at være sur på. Det er meget alsidigt. Og så er det rart at komme herop og bruge kræfter, hvis man har haft en dårlig dag.

Fuldvoksne mænd ville måske finde det underligt at lade sig undervise af en 14-årig knægt, særlig når det gælder kampsport. Men det er ikke tilfældet, forklarer Mikkel Baun Almgren-Hansen:

- For dem betyder det ikke noget. Jeg kan jo det, jeg skal, og jeg kan det godt. Jeg har altid haft det let ved kampsport. Og det fede ved at undervise er også, at du er nødt til at have styr på dine ting.

- Men selvfølgelig er det lidt specielt. Jeg var engang ude for at undervise min tidligere lærer. Det var ret sjovt.

Det falder det unge kampsportstalent helt naturligt at undervise og lære fra sig, hvilket han gør i både kung fu og kobu jutsu:

- Jeg har også været en slags ekstralærer på skolen, når jeg var først færdig med opgaverne. Siden sprang jeg 7. klasse over, så jeg går nu i 9. Derudover har jeg små søskende, så det pædagogiske falder mig let. Det er vigtigt at lege kampsporten ind, ellers går de små sure i det, mener han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk