15. juni 2021
I Karrebæksminde og i Vordingborg er sommerhuspriserne tordnet i vejret med prisstigninger på henholdsvis 35 og 50 procent det seneste år. Foto: Kim Palm
I Karrebæksminde og i Vordingborg er sommerhuspriserne tordnet i vejret med prisstigninger på henholdsvis 35 og 50 procent det seneste år. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerhuspriser går amok: De sidder på guldet i vandkanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sommerhuspriser går amok: De sidder på guldet i vandkanten
Næstved - 15. maj 2021 kl. 04:43
Af Kim Palm

Velstanden vokser i vandkanten. På bare ét år er priserne på sommerhuse i Vordingborg Kommune steget med 50 procent, mens priserne i Næstved Kommune også tager et stort hop opad med 35 procent. Det viser nye tal fra ejendomsmæglernes fællesportal, Boligsiden.dk.

arrow Læs også: Hjælp børnene lokalt: Mødrehjælpen søger modne mænd og damer

- Det er helt vildt. Jeg havde slet ikke troet på prisstignigner af den kaliber vi har set hernede. Vi vidste jo godt at priserne var stigende. Men 35 pct.!!! Den havde jeg ikke set komme, siger ejendomsmægler i EDC Karrebæksminde, Per Liljegren.

Prishoppet på sommeridyl skyldes, at stadig flere danskere under corona-pandemien har set sig om efter et fristed med sand mellem tæerne og et hyggeligt hus, der dufter af solvarmt træ og friskbrygget formiddagskaffe. Samtidig er udbuddet skrumpet gevaldigt.

- I Karrebæksminde-området har vi normalt mellem 80 til 100 huse til salg. Nu har vi kun 33 og det presser priserne op, siger Per Liljegren.

I Vordingborg-området er det især Ore Strand, der trækker købere til.

- Det er specielt sommerhusområder med vandudsigt, som bliver handlet til tårnhøje priser, over tre millioner kroner. Det er atypisk for Vordingborg, men det er med til at trække gennemsnitsprisen op, siger Thomas Emanuelsen, Home Vordingborg.

Mens sommerhuspriserne er steget markant i de to kommuner er stigningen på énfamiliehuse mere moderat. I Næstved Kommune er priserne steget fem procent det seneste år - mens priserne er vokset med otte procent i Vordingborg Kommune.

arrow Nederlag til Næstved i Gentofte
14. maj 2021 kl. 20:56 Opdateret: kl. 20:56
arrow Debat: Vis respekt, Rune Kristensen
14. maj 2021 kl. 17:28 Opdateret: kl. 17:28
arrow Coronasmitten stiger eksplosivt blandt de helt unge
14. maj 2021 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:56
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk