17. oktober 2021
Gerbredgård splitter politikerne i Næstved. Plan- og erhvervsudvalget kunne ikke blive enige og har sendt sagen videre til Økonomiudvalget og byrådet.
Gerbredgård splitter politikerne i Næstved. Plan- og erhvervsudvalget kunne ikke blive enige og har sendt sagen videre til Økonomiudvalget og byrådet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerhuse på Enø splitter udvalg i atomer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerhuse på Enø splitter udvalg i atomer
Opdateret 06. december 2018 kl. 10:31
Næstved - 05. december 2018 kl. 08:04
Af Kim Palm

Kommunens embedsmænd har brugt dage, uger og måneder på den store turismeplan, der skal skaffe flere sommerhuseområder i Næstved kommune. Det er myldret ind med høringssvar, og der er blevet skrevet utallige læserbreve og debatindlæg for og imod kommende sommerhusudstykninger.

arrow Læs også: Året der gik: Sommerhuse i stedet for landbrug på Enø blev et tema i juli

Men da beslutningen skulle træffes meldte politikerne i Plan- og erhvervsudvalget pas. De kunne ikke blive enige og den store sommerhusplan er nu sendt videre til Økonomiudvalget og ender i sidste instans i byrådet, hvor samtlige 31 folkevalgte skal enten vedtage eller forkaste planen.

Og det handler alt sammen om Enø. Nærmere bestemt de to foreslåede sommerhusudstykninger ved Gerbredgård, hvor der ifølge kommunens embedsfolk kan findes plads til 80 nye sommerhusudstykninger. Ifølge Sjællandskes oplysninger resulterede det i en timelang debat med masser af argumenter enten for eller imod. Og mange har Enø tæt inde på livet, fordi de selv har sommerhus på øen.

- For mig at se giver det god mening med flere sommerhuse på Enø. Det er jo der turisterne er i forvejen, siger Venstres Otto Poulsen, der sagde ja til planen.

Ifølge trafiktællinger er der 2.400 biler over Græshoppebroen på en højsommerdag, hvor folk tager til stranden. Og de to nye sommerhusområder vil ifølge kommunens vurdering give omkring 100 flere biler i døgnet.

- Herregud - 100 biler mere eller mindre kan vel ikke gøre den store forskel, siger Otto Poulsen.

Dansk Folkepartis Githa Nelander var til gengæld én af dem, der sagde nej. Hun mener, at Enø har nået grænsen for mere trafik i sommerhalvåret og vil derfor friholde arealerne omkring Gerbredgård.

- Jeg er tilhænger af vækst, men mener også, at der skal være grænser for vækst. Derfor siger jeg nej og der var der faktisk flertal for i udvalget, siger DF-politikeren.

Formand for udvalget, Daniel Lillerøi (S), er godt tilfreds med, at det nu er op til et samlet byråd at sagen.

- Jeg har selv haft min gang på Enø siden starten af 1990'erne og er stærkt i tvivl om, hvorvidt området kan bære mere. Så det er helt naturligt at sende afgørelsen videre til et samlet byråd, siger Lillerøi.

Udover Gerbredgård er der foreslået nye sommerhusudstykninger ved De Hvide Svaner, ved Menstrup og ved Karrebækvej/Nybro. Derudover rummer planen også en udvidelse af campingpladsen ved Fjordkroen nær Tappernøje.

Målet er at øge turismen med 140 nye sommerhuse, udover de 2.263 der er i kommunen i forvejen. Men hvor de skal ligge - det er der altså vild uenighed om.

- Ja så. Det lyder interessant. Vi må se, hvad der sker, lyder det i en kortfattet kommentar fra ejeren af Gerbredgård, Hans Richard »Enø« Jørgensen.

arrow Byråd bøjer sig for presset: Ikke flere sommerhuse på Enø
19. december 2018 kl. 11:37 Opdateret: kl. 15:00
arrow Venstres gruppeformand kæmper stadig for sommerhuse på Enø
12. december 2018 kl. 09:37 Opdateret: kl. 08:33
arrow Grundejerforening jubler over nej til flere sommerhuse på Enø
11. december 2018 kl. 11:23 Opdateret: kl. 10:21
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk