17. januar 2019
Solcellerne behøver ikke ødelægge landskaber, som her udsigten over Dybsø Fjord. Med høj beplantning vil de være næsten usynlige for de omkringboende, siger interesseorganisationen Dansk Solcelleforening. Foto: Steen Knarberg.
Solcellerne behøver ikke ødelægge landskaber, som her udsigten over Dybsø Fjord. Med høj beplantning vil de være næsten usynlige for de omkringboende, siger interesseorganisationen Dansk Solcelleforening. Foto: Steen Knarberg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solcelleforening: Solmarker behøver ikke være grimme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solcelleforening: Solmarker behøver ikke være grimme
Næstved - 26. maj 2018 kl. 06:41
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solcellerne buldrer bare derudaf og i vores sydlige nabolande har man virkelig forstået at suge energi ud af solen. Det skal vi også have meget mere af herhjemme og solcellemarkerne behøver ikke virke skæmmende på landskabet.

arrow Læs også: Udvalg søger dispensation til solcellepark ved Gavnø

Sådan lyder budskabet fra formanden for interesseorganisationen Dansk Solcelleforening, Flemming Christensen. Og mens en nyetableret beboergruppe i Rettestrup, Vejlø og Basnæs gør, hvad de kan for at forhindre placeringen af et 120 hektar stort solcelleanlæg langs Margueritruten i det naturskønne område, så er det i følge Dansk Solcelleforening nødvendigt med anlæg på flade marker og af stor størrelse for at kunne levere vedvarende energi uden statstilskud.

- Gavnø-projektet bliver et af de større herhjemme. Ingen tvivl om det. Og det kræver plads at kunne levere solenergi til markedspriser uden statstilskud, siger Flemming Christensen. Han påpeger samtidig, at solcelleanlæggene bliver omkranset af to til tre meter høj beplantning, så det næsten virker skjult for omgivelserne. Han synes også godt om Gavnøs idé med at lade området mellem solcellepanelerne afgræsse af får, så solcelleanlægget dermed bliver levested for dyr og planter.

- Teknologien er i rivende udvikling og priserne på solpaneler falder støt. Derfor har vi et begrundet håb om fremadrettet at kunne dække 20 pct. af den vedvarende energi via solceller, mens 80 pct. kommer fra vindmøllerne, siger Flemming Christensen.

Fonden Teknologirådet, der rådgiver Folketinget i klima- og energispørgsmål, fraråder ellers at opsætte solceller på landbrugsjord og anbefaler i stedet solceller langs motorveje og på hustage. Men selvom stadig flere tage forsynes med solceller, så er der stadig brug for anlæg ude på markerne, mener Dansk Solcelleforening.

arrow Anbefaling: Ingen solceller i bevaringsværdigt landskab
09. september 2018 kl. 07:21 Opdateret: kl. 09:56
arrow Gods må udskyde planer om gigantisk solcellepark
12. juni 2018 kl. 11:32 Opdateret: kl. 11:37
arrow Naturfredningsforening kritiserer solceller ved Gavnø
01. juni 2018 kl. 11:05 Opdateret: kl. 10:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk