21. august 2019
Jenny og Ulrik Nielsen fra Bakkegården i Fårup kan se frem til store økonomiske tab, hvis byrådet beslutter sig for at sige ja til et solcelleanlæg øst for Blangslev. Foto: Thomas Olsen
Jenny og Ulrik Nielsen fra Bakkegården i Fårup kan se frem til store økonomiske tab, hvis byrådet beslutter sig for at sige ja til et solcelleanlæg øst for Blangslev. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solcelleanlæg møder massiv modstand fra naboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solcelleanlæg møder massiv modstand fra naboer
Næstved - 21. februar 2019 kl. 18:14
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bakkegården er i fare. Det frygter ægteparret Jenny og Ulrik Nielsen, der for 12 år siden købte ejendommen på Fårupvej og havde drømt om en pensionisttilværelse med udsigt over skov og marker. Nu bliver de i stedet naboer til et stort solcelleanlæg. Det forringer ikke bare udsigten. Det går også ud over økonomien.

arrow Læs også: 15.000 husstande kan få grøn strøm fra solcelleanlæg

- Vi havde for nylig besøg af en ejendomsmægler som fortalte os, at vi kan imødese et tab på en halv million kroner, når vi engang skal sælge ejendommen. Det er mange penge, når man lige er gået på pension, siger Jenny Nielsen.

Samtidig frygter de, at deres indtægtsgrundlag smuldrer yderligere, når de omkringliggende marker skal gøre plads til 67 hektar med solceller i op til tre meter højde.

- Vi har plantet fredskov og vi lejer arealet ud til jagt. Den indtægt forsvinder nu. Der er ingen jægere, der har interesse i at gå jagt i en solcellemark, siger Ulrik Nielsen.

Kort før sommerpausen ventes byrådet at have plangrundlaget klar - og så er der enten dømt ja eller nej til solcellerne ved Blangslev, der vil pynte på kommunens CO2-regnskab. Kommunen har nemlig sat et mål om at reducere CO2-udledningen med 50 procent inden 2030 set i forhold til niveauet i 2007.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk