17. januar 2019
De unge lejer lokalet af DSB. Skinnerne ligger stadig gemt under gulvet. Her ses (fra venstre) Karsten Vandrup fra deres advisory board, Laura Jensen, Jakob Spodsberg, Thor Mejsner og William Hansen. Foto: Remisen
gallery icon

Se billedserie

De unge lejer lokalet af DSB. Skinnerne ligger stadig gemt under gulvet. Her ses (fra venstre) Karsten Vandrup fra deres advisory board, Laura Jensen, Jakob Spodsberg, Thor Mejsner og William Hansen. Foto: Remisen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søger penge på nettet: Vil skabe kontorfællesskab for unge iværksættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søger penge på nettet: Vil skabe kontorfællesskab for unge iværksættere
Næstved - 13. juni 2018 kl. 07:49
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De unge iværksætteres sted som de gerne selv vil have det.

arrow Læs også: Remisen er køreklar

Det er i øjeblikket ved at blive skabt i Remisen på baneterrænnet ved Næstved Station. Her er fire energiske unge med styr på både idéer, idealer og forretningsmodel ved at omdanne den tidligere toggarage og -værksted til et iværksættermiljø, så det handler stadig om at sætte ting på skinner.

- Det er sådan et sted, vi selv har manglet, siger 29-årige Thor Mejsner fra Næstved, der sammen med Jakob Spodsberg, Laura Jensen og William Hansen har stiftet Remisen Næstved og med et advisory board i ryggen og assistance fra Talentholdet på ErhvervsAkademi Sjælland er ved at få stedet gjort køreklar.

Vi har Vækstfabrikken på Toldbodgade.

- Men det er fyldt godt op og er ikke specielt beregnet på unge hverken hvad angår miljø eller priser, siger Karsten Vandrup, der underviser i entreprenørskab på ErhvervsAkademi Sjælland og er med i Remisen Næstveds advisory board.

Næstved Ungdomsskole var sidste forår gået i gang med at stable et iværksættermiljø på benene i Remisen, men det kørte af sporet i vinter, og så tog de fire unge over.

- Der er så meget god energi i det her projekt, at man ikke kan sige nej til det. Derfor gjorde vi det også til et projekt på Talentholdet (se faktaboks), siger Karsten Vandrup.

Remisen Næstved bliver et kontorfællesskab for unge iværksættere.

- Alle er velkomne uanset om de beskæftiger sig med it og sociale medier eller laver trommer, siger 20-årige Jakob Spodsberg, som er direktør for stedet.

- Det handler om netværk og vidensdeling. Jeg har altid haft lyst til at hjælpe folk, som gerne vil være dygtigere, siger 27-årige William Hansen, som har lavet videoen, der på Kickstarter fortæller om projektet. Remisen vil være selvkørende efter et år, men mangler penge til starten. Så de unge er i disse dage ved at samle penge ind via platformen og skal senest den 22. juni være nået op på 100.000 kroner. I skrivende stund er der indsamlet små 30.000 kroner. Man kan bidrage med alt fra 20 kroner og op og får noget til gengæld for den økonomiske støtte.

Her bliver 10-15 faste pladser og plads til 20 flyvere, som sidder ved borde på hjul, som kan skubbes til side og dermed give plads til foredrag, kurser og workshops.

Her skal også være et lille tekøkken, en café og et stort mødelokale med plads til 15 deltagere på de i alt 301 kvadratmeter med råt industrilook og New Yorker stemning over sig, som alle har råd til at være en del af.

- Der er allerede 15, som gerne vil sidde her, så vi er gået i gang med at lave venteliste, siger 18-årige Laura Jensen, der med Remisen har kastet sig ud i sin første virksomhed.

- Hvis alt går, som det skal, så åbner vi 3. august, siger Jakob Spodsberg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk