28. juli 2021
Den syriske mor med fem sultne børn holder til på flygtningecentret på Skyttemarksvej. Foto: Mogens Lorentzen
Den syriske mor med fem sultne børn holder til på flygtningecentret på Skyttemarksvej. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokrater foreslår sultekasse til flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokrater foreslår sultekasse til flygtninge
Opdateret 09. maj 2016 kl. 15:59
Næstved - 08. maj 2016 kl. 11:55
Af Anders Højberg Kamp

En fattig flygtningemor med fem sultende børn har fået Socialdemokraterne i Næstved Kommunes beskæftigelsesudvalg til at reagere. De foreslår, at kommunen skal have adgang til en pengepulje i nødsituationer, hvor det tager for lang tid at udfylde ansøgninger og undersøge regler for støtte.

arrow Læs også: Minister: Kommune kunne have hjulpet fattig flygtning

- Det optimale vil selvfølgelig være, at Folketinget via grundydelserne sikrer, at mennesker har råd til mad, men når borgere bliver fastlåst i lovgivningen, mener vi, at en kommunal medarbejder skal have myndighed til at udbetale en trangsydelse, siger John Lauritzen, som er næstformand for Socialdemokraterne i Beskæftigelsesudvalget. En udbetaling fra skuffen kan for eksempel være 500 kroner og skal ske ud fra et kommunalt skøn, om modtageren er værdigt trængende.

Kun til sultende
Forslaget kommer efter, at Sjællandske afslørede, at en flygtningemor løb tør for sin startydelse på 3500 kroner, inden hun kunne modtage integrationsydelsen. Da hun bad kommunen om flere penge, var kassen lukket. Børnene sultede i to dage, før frivillige kræfter trådte til.

John Lauritzen understreger, at ydelsen er henvendt til flygtninge, og at de kun skal have ret til støtte, hvis de trængende ikke har spildt deres penge unødvendigt.

- Men der skal ikke være klokkeklare nedskrevne regler. Kommunen må vurdere den enkelte situation, og medarbejderne skal ikke bruge al deres tid på at lede efter love og reguleringer.

Billigere end regler
Venstres Søren Revsbæk, der også sidder i Beskæftigelsesudvalget, er enig i forslaget og mener, at Christiansborg laver for mange regler.

- Det lyder da dybt fornuftigt, at en trængende person kan få stukket 500 kroner i hånden, hvis der er et ekstraordinært behov. Det handler ikke om penge til julegaver. Folketinget kunne da godt lave endnu flere regler om, at hvis man har x antal børn, så skal man have så og så mange penge, men det er hurtigst, lettest og billigst, hvis kommunen har mulighed for at uddele lidt penge.

Søren Revsbæk siger, at udvalget drøftede et økonomisk loft på 50.000 kroner om året. Han er sikker på, at muligheden for en økonomisk pulje allerede eksisterer i lovgivningen. Derfor er arbejdsmarkedsforvaltningen nu ved at undersøge de mange tusinde siders lovgivning, om det kan lade sig gøre. Beskæftigelsesudvalget skal tage stilling til forslaget på næste møde.

arrow DF'er vil have Venligboere ud af flygtningebyer
20. april 2016 kl. 09:39 Opdateret: kl. 14:06
arrow Sygeplejerske: Syriske børn sulter i barakby
19. april 2016 kl. 07:38 Opdateret: kl. 13:29
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk