17. oktober 2021
Statsministre og ministre fra Venstre har gennem mere end 30 år holdt Grundlovstale på Broksø Gods. Blandt andre Venstres næstformand Kristian Jensen i 2010. Cathrine Riegels Gudbergsen har i år inviteret socialdemokraten Magnus Heunicke til at holde hovedtalen. Foto: Anders Ole Olsen
Statsministre og ministre fra Venstre har gennem mere end 30 år holdt Grundlovstale på Broksø Gods. Blandt andre Venstres næstformand Kristian Jensen i 2010. Cathrine Riegels Gudbergsen har i år inviteret socialdemokraten Magnus Heunicke til at holde hovedtalen. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokrat er hovedtaler til V-møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokrat er hovedtaler til V-møde
Næstved - 24. maj 2019 kl. 07:27
Af Anna C. Møhl

Venstre tager et ordentligt sving hen over det politiske landskab og lige ned i Rød Blok, når der holdes Grundlovsmøde 5. juni i parken på Broksø Gods. En af talerne er nemlig socialdemokrat.

arrow Læs også: EL-kandidat siger nej til motorvej

Tidligere transportminister Magnus Heunicke har sagt ja til at holde sin grundlovstale blandt Venstrefolk. Han var ellers tilsagt til at holde tale 5. juni på Axeltorv, hvor de radikale, Socialdemokratiet, De Konservative, Enhedslisten og Dansk Folkeparti havde planlagt at holde fælles Grundlovsmøde og uddele Demokratiprisen. Men festen på byens torv er aflyst. Folketingsvalget kom i vejen og som Nick Rehmeier Jensen fra Demokratiprisens udvælgelseskomité sagde til Sjællandske:

»De fleste af dem, der skulle have været med til Grundlovsmødet på Axeltorv den 5. juni befinder sig i et af kommunens valglokaler, så vi har måtte aflyse årets uddeling af prisen.«

Venstre har tilsyneladende ikke samme problem. Grundloven skal fejres. Folketingsvalg eller ej.

Siden 1987 har Broksø Gods festligholdt dagen med venstrepolitikere som grundlovstalere.

Kun en enkelt gang blev Grundlovsdag spoleret af regnvejr. Skulle vejret drille, er der sørget for ly for regnvejr under et stort telt i haven. Der er også bestilt borde og stole, så gæster behøver ikke medbringe egne havestole.

Blandt talerne har været Birthe Rønn Hornbech i 2002, Anders Fogh Rasmussen i 2005, daværende sundheds- og indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i 2006 og Klima- og energiminister Lykke Friis i 2011.

Foruden Magnus Heunicke taler som vanligt Venstres folketingskandidat i Næstvedkredsen Sebastian Mylsted-Schenstrøm til grundlovsmødet på Broksø. Som afrunding på dagen taler tidligere chefredaktør og direktør for Sjællandske Medier Torben Dalby Larsen.

Festdagen starter kl. 10.30 med musik og velkomst ved Cathrine Riegels Gudbergsen, der bor på Broksø Gods.

Broksø Gods ligger på Broksøvej 60 tæt ved Herlufmagle.

arrow Mette Frederiksen i topform ved talkshow
22. maj 2019 kl. 10:15 Opdateret: kl. 08:59
arrow Dobbeltvalg får flere til at brevstemme
21. maj 2019 kl. 05:51 Opdateret: kl. 16:29
arrow Bo Erik Hansen er landet i lygtepælen
19. maj 2019 kl. 19:30 Opdateret: kl. 14:42
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk