1. november 2020
Sorteringen af spanden med glas, plast og metal foregår hos RGS Nordic ved Herlufmagle. Indtil videre er det en forsøgsordning, så hvordan maskineriet fungerer, er en forretningshemmelighed mellem genbrugsvirksomheden og AffaldPlus. Foto: Niels Brande
Sorteringen af spanden med glas, plast og metal foregår hos RGS Nordic ved Herlufmagle. Indtil videre er det en forsøgsordning, så hvordan maskineriet fungerer, er en forretningshemmelighed mellem genbrugsvirksomheden og AffaldPlus. Foto: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snarere plast - end glasproblem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snarere plast - end glasproblem
Næstved - 19. juni 2019 kl. 20:51
Af Niels Brande

AffaldPlus, der som fælleskommunalt affaldsselskab står for håndteringen af affaldet - herunder sorteringen - kender ikke til problematikken med glasstøv.

arrow Læs også: Til verdens ende for at samle plastik

Der var rigtignok en udfordring i begyndelsen med den nye affaldsordning, hvor Reiling i Næstved var de første til at forsøge sig med sorteringen, men måtte kaste håndklædet i ringen, da der kom for mange glasskår i plasten.

Derefter fik genbrugsfirmaet RGS Nordic i Herlufmagle til opgave at forsøge at udvikle en løsning, hvor affaldet fra de seks ejerkommuner kan sorteres i glas, plast og metal.

Kan blive billigere
Senere i år skal opgaven sendes i udbud, og indtil da kan RGS Nordic forsøge at knække koden. De er godt på vej, vurderer udviklingskonsulent hos AffaldPlus Henrik Weldling.

- Det største problem lige nu er at få glasset så rent for små stumper plastic som muligt, siger Henrik Wejdling.

At det generelt bliver dyrere at håndtere affald med den nye affaldsordning forklarer han med ambitioner.

- Vi troede, vi kunne håndtere affaldet til samme pris som forbrændingsprisen, men prisen er nu blevet højere, siger Henrik Wejdling.

Hvor det før kostede 56 øre pr. kilo at sende plast, glas og metal til forbrænding, koster det nu 85 øre pr. kilo at slippe af med det samme.

- Så kan man spørge, hvorfor vi skal sortere. Det skal vi for at kunne genbruge mere, siger Henrik Wejdling, som håber, at prisen over tid igen kommer ned i nærheden af forbrændingsprisen.

- Det er jo det, vi går og drømmer om. Kan man få kvaliteten af sorteringen så højt op, at eksempelvis plastic kan afsætte som ren plast, kan man komme ned i nærheden af forbrændingsprisen, mener udviklingskonsulenten fra AffaldPlus.

RGS Nordic afviser at glasstøv giver problemer i maskineriet hos dem.

arrow Dagens fangst: To havørred og en pose med plasticaffald
05. oktober 2019 kl. 19:55 Opdateret: kl. 15:42
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk