9. august 2020
Der er fernisering på første udstilling i NU Galleri fra klokken 16 til 20 lørdag. Fremover er der åbent i galleriet på Maglemølle fra torsdag til lørdag mellem klokken 14 og 18. Fotos: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

Der er fernisering på første udstilling i NU Galleri fra klokken 16 til 20 lørdag. Fremover er der åbent i galleriet på Maglemølle fra torsdag til lørdag mellem klokken 14 og 18. Fotos: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smugkig: Kom indenfor i nyt udfordrende galleri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smugkig: Kom indenfor i nyt udfordrende galleri
Opdateret 08. juni 2019 kl. 16:27
Næstved - 08. juni 2019 kl. 11:05
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En slags etnografisk udstilling kalder Søren Martinsen, billedkustner og nu også galleriejer, åbningsudstillingen i NU Galleri, som åbner i dag.

Galleriet åbner Søren Martisen sammen med hustruen Dorthe Buchwald, og han har selv værksted i nærheden.

Det holder han dog adskilt fra det nye galleri. Her er det udvalgte kunstnere, som skal skubbe til grænserne hos kunstsøgende i Næstved.

Første udstiller er kunstneren Lada, som står bag udstillingen »The international museum«, en samling af genstande fra hele verden, som Lada har samlet op. Titlen referer til et museum i Benin, hvor kunstneren mødte et væld af mærkværdige udstillede genstande i lidt af et rod.

Det har inspireret til at udstille hendes samling i Søren Martinsens galleri. Lykkelys, en plakat med forslag til hårklipninger, en fotobug på russisk med et lidt uhyggeligt tema og masser af masker. Mærkværdigheder i massevis.

Søren Martinsen håber, NU Galleri kan skubbe til kunstgrænserne i Næstved og også tiltrække unge til kunsten. Blandt andet gennem grænsesøgende installationskunst som Ladas undstilling.

For kan man tænke tanken om et internationalt museum i en tid, hvor grænserne mellem eksempelvis nationaliteter flyder ud, spørger galleristen.

- Er en afrikansk maske bare noget racistisk fis fra gamle dage, eller kan man vise den her uden at træde nogen over tæerne. I dag kan man jo nærmest ikke tale på andres vegne, siger Søren Martinsen, der altså åbner dørene med en kvinde som første udstiller.

At Lada er en kvinde, er dog også det nærmeste, Søren Martinsen kommer på at afsløre den hemmelighedsfulde udstiller. Hendes nationalitet er også ukendt.

- Lada er international, lader Søren Martinsen forstå.

Han regner med, at hun dukker op til hendes egen fernisering, hvis ikke hun bliver for sky.

- Måske kommer hun i morgen (lørdag, red.). Ellers må jeg jo holde skansen, siger galleristen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk