29. juli 2021
Kaj Jakobsen er glad for stisystemerne i kommunen, som giver ham mulighed for at komme vidt omkring, når han lufter sin hund, men han bliver ærgerlig og irriteret, når for smalle bomme gør, at han må vende om og køre samme vej tilbage. Fotos: Esben Thoby
gallery icon

Se billedserie

Kaj Jakobsen er glad for stisystemerne i kommunen, som giver ham mulighed for at komme vidt omkring, når han lufter sin hund, men han bliver ærgerlig og irriteret, når for smalle bomme gør, at han må vende om og køre samme vej tilbage. Fotos: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smalle bomme og låger smadrer Kajs fornøjelser på den trehjulede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Smalle bomme og låger smadrer Kajs fornøjelser på den trehjulede
Næstved - 28. juni 2020 kl. 10:07
Af Esben Thoby

Bentøjet begyndte at drille for nogle år siden, og derfor anskaffede tidligere byrådsmedlem Kaj Jakobsen fra Rønnebæk sig for to år siden en trehjulet elcykel. Den bruger han til at komme rundt i kommunen og lufte hunden Rollo.

arrow Læs også: Lokal vrede: Hvorfor må vejen til Gækhøj ikke hedde Gækhøjvej?

Det bliver som regel til ti kilometer hver dag, og Kaj Jakobsen er glad for kommunens mange stisystemer. Men efterhånden, som han kommer flere steder hen, støder han på flere problemer med at passere bomme, som simpelthen er for smalle.

- Et godt eksempel er den nye bro over banen ved Rønnebæk Skole. Når man kommer fra Hovedmosestien, så kan man pludselig ikke komme længere. Så må man køre den samme vej tilbage på fem kilometer, og det er jo møgirriterende, siger Kaj Jakobsen og fortsætter:

- Det samme er tilfældet flere steder langs Nygårdsvej, og jeg bliver ved med at støde på nye steder, hvor det er nødvendigt at skulle af og skubbe, og det kan jo ikke være meningen. Jeg møder også flere handikappede på elscootere og familier med store barnevogne, og jeg tænker, at de må have samme problem. Det går ud over mange.

Fis i en hornlygte

Problemerne fik Kaj Jakobsen til tasterne, og han sendte en mail til Park & Vej med flere kritikpunkter. I svaret skriver de blandt andet, at de er bekendt med problemet ved Rønnebæk Skole, hvor den ene bom nu er blevet åbnet 180 grader.

- Såfremt det ikke er tilstrækkeligt, finder vi en anden løsning. Det er entreprenøren, som har sat bommen op, der ikke har overholdt afstandskravene, lyder det videre.

Park & Vej skriver også, at de med tiden vil få rettet op på problemerne ved Nygårdsvej og andre steder i kommunen. Svaret huer ikke ligefrem Kaj Jakobsen:

- Det er én gang bortforklaring, og jeg får bare en sludder for en sladder. Når de er bekendt med problemet, hvorfor har de så ikke løst det? De kunne have gjort det samme dag, men der sker først noget, når man klager over det. Det er lidt en fis i en hornlygte, mener han.

Alt for smalle

Et andet af Kaj Jakobsens kritikpunkter går på de klaplåger, som giver adgang til naturområderne rundt om den yderste ringvej. De er for smalle til, at han og andre på trehjulede cykler eller elscootere kan komme igennem. Områderne er ejet af Naturstyrelsen, og deres standarder tager ikke hensyn til brede cykler og scootere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er låger som disse, Kaj Jakobsen kritiserer. De er alt for smalle til, at trehjulede cykler, elscootere og store barnevogne kan få adgang til naturområderne.

- Der er jo regler for adgangsforhold til butikker, hvorfor gælder det samme ikke for Naturstyrelsen? Der er altså rigtig mange, der begyndt at køre på trehjulede cykler. Og det virker særligt mærkeligt i en tid, hvor vi ikke kan komme ud og rejse, men i stedet opfordres til at komme ud og nyde naturen. Jo tak, men vi kan bare ikke komme derud, siger Kaj Jakobsen.

Kaj Jakobsen fortæller, at han ikke umiddelbart vil gøre mere ved sagen, men han vil fortsat indrapportere til Park & Vej, hver gang han støder på nye udfordringer med bomme i kommunen.

arrow Folkeskolerne bevarer deres navne trods politisk uenighed
22. juni 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 09:33
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk