30. marts 2020
Marabou var tyvenes foretrukne mærke. Mandag hapsede de 98 plader fra Kvickly på Kvægtorvet, og i forvejen havde de 101 i deres bil. Foto: Claus Rasmussen
Marabou var tyvenes foretrukne mærke. Mandag hapsede de 98 plader fra Kvickly på Kvægtorvet, og i forvejen havde de 101 i deres bil. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sliksyge rumænere udvist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sliksyge rumænere udvist
Næstved - 28. februar 2018 kl. 10:45
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To mørkglødede rumænere med bøjede hoveder og lave stemmer blev tirsdag fremstillet ved grundlovsforhør ved Retten i Næstved og idømt straksdomme. Det skete, efter de mandag eftermiddag var blevet snuppet i Kvickly på Kvægtorvet med to rygsække fyldt med Marabou og Ritter Sport til mere end 3.500 kroner.

arrow Læs også: Sliksulten rumæner snuppet af Netto-medarbejder

Det skriver Sjællandske.
Efterfølgende fandt politiet de samme chokolademærker og 740 trepakker Stimorol-tyggegummi i flere sorte affaldssække i mændenes gamle Volkswagen Bora - på bulgarske plader, fordi den havde været for dyr at omregistrere til rumænske.

Der var i alt 45 plader Ritter Sport og 101 styk Marabou, som sammen med tyggegummiet udgjorde en værdi på omtrent 14.000 kroner. Disse var stjålet dels fra en butik i Vig i lørdags og dels fra den samme Kvickly i Næstved søndag, forklarede de to mænd på henholdsvis 23 og 24 år via tolk.

Tyvekosterne skyldtes dog ikke en særlig lækkersult hos de to slikmunde. Planen var at sælge udbyttet og skaffe penge til at komme hjem, blev der forklaret.

Dette var dog en fravigelse fra den oprindelige plan - hvis man da skal tro på forklaringen fra østeuropæerne. De var kommet til Danmark for at finde arbejde, bedyrede de. Den yngste af dem havde endda planer om at skaffe nok midler til at hente en veninde fra hjemlandet hertil.

Hvornår var de så kommet, ville anklage Malthe Hansen gerne vide. Jo, det var i lørdags - altså samme dag for det første tyveri i Vig.

- Det var tydeligt, at vi ikke kunne finde noget arbejde, og derfor stjal vi for at skaffe penge til at komme hjem igen, sagde den ene af de to hurtigt opgivende tyveknægte, som måske skal overveje at indlede jobjagten på en hverdag næste gang.

Det bliver dog ikke de næste seks år her i landet. Begge blev udvist med indrejseforbud. Først skal de dog afsone 40 dages fængsel og betale sagens omkostninger på omkring 3500 kroner.

arrow 17-årig truet med pistol under tyveri af knallert
20. marts 2018 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:26
arrow Campingvogne for en halv million gik op i flammer
20. marts 2018 kl. 07:40 Opdateret: kl. 17:50

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk