11. april 2021
Nyd det helt nye brodæk over Susåen mellem Rådmandshaven og Slusehuset mens det står med sin flotte, rødbrune farve. Foto: Per Witt
Nyd det helt nye brodæk over Susåen mellem Rådmandshaven og Slusehuset mens det står med sin flotte, rødbrune farve. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slidt bro er blevet smuk igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slidt bro er blevet smuk igen
Næstved - 05. april 2021 kl. 12:55
Af Per Witt

Brodækket på broen der forbinder Rådmandshaven og Ll. Næstved ved Slusehuset var efterhånden blevet slidt ned til sokkeholderne, og det er der nu gjort noget ved.

Nedtagningen af det gamle brodæk begyndte fredag 26. marts og onsdag 31. marts kunne forbipasserende nyde det nye, smukke brodæk, der lige nu står med sin gyldne farve.

- Det gamle brodæk var af fyrretræ, men nu har vi udskiftet det med træsorten Jatoba, der er hentet i Sydamerika. Eller snarere i Haslev, siger driftleder Helle Smidt fra Park & Vej i Næstved kommune. Hun har med vedligeholdelse af kommunens veje og broer at gøre.

Det bemærkes, at bjælkerne har lidt forskellige højde og brede og er lidt groft skåret.

- Ja, vi har simpelthen gjort en dyd ud af at bevare den udskæring, der er foretaget i Sydamerika, siger Helle Smidt. For den grove savning gør, at brodækket ikke bliver så glat at gå på efter regnvejr.

Driftslederen bedyrer, at træet ikke er skovet regnskov men er certificeret og dermed har papir på, at det kommer fra ansvarlig skovdrift.

Jatobatræet har kostet 40.000 kroner, men så vil det ekstraordinært hårde træ holde i rigtig mange år - og uden nogen form for behandling i sin levetid som bro.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk