22. oktober 2021
Jakob Nørr står yderst til venstre flankeret af blandt andre Torben Johansen fra Næstved Erhverv og Venstres transportordfører Kristian Pihl-Lorentzen.
gallery icon

Se billedserie

Jakob Nørr står yderst til venstre flankeret af blandt andre Torben Johansen fra Næstved Erhverv og Venstres transportordfører Kristian Pihl-Lorentzen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skuffet direktør efter motorvej i 2031: Vi kan ikke få investeret så meget som én mursten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skuffet direktør efter motorvej i 2031: Vi kan ikke få investeret så meget som én mursten
Næstved - 02. juli 2021 kl. 16:14
Af Jeppe Sahlholdt

Det var nu eller aldrig for Næstveds erhvervsliv, da regeringen med et samlet Folketing i ryggen mandag formiddag præsenterede de kommende års investeringer i veje og togskinner.

arrow Læs også: Socialdemokratiske topprofiler til grill med medlemmerne

Derfor var det et alvorligt slag for en af Næstveds største virksomheder, da det blev afsløret, at motorvejen mellem Rønnede og Næstved først skal stå klar i 2031.

Emerson Marine, som har matrikel på Åderupvej, har i mange år støttet idéen om en motorvej som erstatning for den udskældte Gedesti.

Derfor ærgrer forsinkelsen global direktør i virksomheden, Jakob Nørr.

- Vi havde forventet en motorvej i 2026, så vi føler os noget klædt af hernede, siger han.

Sad fast på Gedestien

Det havde været nærliggende for Emerson Marine, som er i vækst og i øjeblikket håber på at kunne tiltrække den bedste arbejdskraft fra København og resten af landet, at udvide matriklen på Åderupvej.

Men Emerson Marine fik nej til udvidelsen, da de amerikanske ejere sidste år sad fast i trafikken på Gedestien.

No highway?

Hvad har I gang i hernede, lød spørgsmålet, da den amerikanske topledelse var på besøg på fabrikken på Åderupvej. Uden firesporet asfalt udebliver investeringerne, fortæller en skuffet direktør.

- Som det ser ud lige nu, er det notorisk umuligt at få investeret så meget som én mursten af ledelsen i USA, siger en skuffet direktør.

Han er ikke i tvivl om, at den amerikanske topledelse afviste udvidelsen af Emersons administration og montageafdeling, fordi de fandt det besynderligt, at Næstved stadig ikke har forbindelse med det danske motorvejsnet. Men ejerne må spejde længe endnu efter asfalt fra virksomhedsbilernes tonede ruder.

Stille by

Emerson Marine leverer måle- og kontroludstyr til fragt- og passagerskibe på havets maritime motorveje og de beskæftiger 170 medarbejdere på Åderupvej.

Jakob Nørr frygter, at virksomheden uden firesporet asfalt til Rønnede vil få svært ved at rekruttere kompetent arbejdskraft.

- Vi tror stadig på Næstved, og vi kommer ikke til at flytte virksomheden ud af byen. Men når byen står helt stille, føler vi os ladt i stikken. Det er virkelig ærgerligt, siger Jakob Nørr.

150 ton mødding

Direktøren understreger, at han glæder sig over de tre motorveje, som trods alt er kommet med i planerne, der skal realiseres de næste 15 år. Men han er komplet uforstående for, at det skal tage så lang tid at bygge den nye motorvej.

Halvt i arrigskab og halvt i morskab bedyrer han, hvordan han, hvis han havde været fransk landmand, ville have kørt ind til Christiansborgs folketingssal med 150 ton mødding til politikerne.

- Jeg skal passe på med de franske gloser, og jeg vil gerne rose de lokale kræfter, som endelig har fået motorvejen på listen. Men det er katastrofalt, at den først kommer i 2031, siger han.

arrow De der følger (motor)vejen
11. august 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 05:33
arrow Motorvejsformand: Kritikken af Magnus Heunicke er urimelig
07. juli 2021 kl. 15:46 Opdateret: kl. 15:46
arrow Begmand til Næstved: Milliard-virksomhed dropper ekspansion
03. juli 2021 kl. 04:45 Opdateret: kl. 07:09
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk