22. oktober 2021
Flere borgere var tirsdag aften mødt op i byrådssalen for at overvære debatten om skolerne. Foto: Robert Andersen
Flere borgere var tirsdag aften mødt op i byrådssalen for at overvære debatten om skolerne. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolestruktur vedtaget i bredt forlig: To skoler lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolestruktur vedtaget i bredt forlig: To skoler lukker
Opdateret 19. december 2018 kl. 08:54
Næstved - 19. december 2018 kl. 07:35
Af Mia Than West

Der kommer igen til at ske ændringer på folkeskolerne. Et bredt flertal i byrådet vedtog tirsdag aften forslaget til omorganisering af skolerne i Næstved Kommune. Det betyder blandt andet, at to skoler lukker. Holmegaardskolen, afdeling Holme-Olstrup drejer nøglen om allerede til sommer, mens Kobberbakkeskolen, afdeling Uglebro lukkes senest den 1. august 2020.

arrow Læs også: Frustreret byrådsmedlem: Det skal fungere!

- Når vi taler om skoler, taler vi også om store følelser. Det gør vi også i den her sag. Jeg tror, at når byrådet har behandlet den her sag, vil der være en udbredt enighed om skolerne de næste mange år, forklarede den radikale formand for Børne- og Skoleudvalget, Lars Hoppe Søe.

- De kommende år skal skolerne præstere og på landsplan ligge i den øverste tredjedel. Formålet er at skabe fundament for at løse den målsætning, konstaterede han.

Der er kommet 159 høringssvar til forslaget, og borgerne har været på barrikaderne og kæmpet for deres lokale skole med diverse møder og demonstrationer. En lille flok fra Holme-Olstrup og Toksværd-området samledes foran Rådhuset i Teatergade og gik efterfølgende op i byrådssalen for at overvære debatten. Her var der sat ekstra stole op, og stort set alle var fyldt.

I byrådssalen var det tydeligt, at det ikke har været en let proces. Her blev der brudt valgløfter, og selv om det på forhånd var afgjort, kom den ene byrådspolitiker efter den anden med sin forklaring på, hvorfor han eller hun stemte for eller imod. Flere gjorde det klart, at ikke alt i forslaget var lige tilfredsstillende.

Tilhørerne klappede af de byrådsmedlemmer, som stemte imod. Og efter godt halvanden times debat stemte de 13 byrådsmedlemmer fra Socialdemokratiet for sammen med Radikale Venstre, SF og Venstre - på nær Otto Poulsen. Han stemte imod forslaget sammen med Dansk Folkeparti, de Konservative og Enhedslisten.

Læs hele historien i Sjællandske, onsdag.

arrow Niårig må hjælpe chauffør: Kender ikke ruten til skolen
26. august 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 15:20
arrow Borgere er bekymrede for en by uden skole
27. juni 2019 kl. 11:45 Opdateret: kl. 08:57
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk