25. februar 2020
Der kommer mange første skoledage fremover, som her på Lille Næstved Skole, afdeling Karrebæk, og derfor er der akut behov for flere pladser. Foto: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

Der kommer mange første skoledage fremover, som her på Lille Næstved Skole, afdeling Karrebæk, og derfor er der akut behov for flere pladser. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleleder: Akut behov for pladser på byens skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleleder: Akut behov for pladser på byens skoler
Næstved - 13. september 2018 kl. 16:02
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre har på førstebehandlingen af næste års budget foreslået at afsætte 120 millioner kroner til enten at bygge en hel ny skole, Maglebjergskolen i området nord for Næstved Storcenter, eller til nybyggeri på Susåskolen, afdeling Holsted, eller Lille Næstved Skole, afdeling Karrebækvej. Skoleleder på Susåskolen, Stefan Gents, hilser det politiske udspil fra Venstre velkommen.

arrow Læs også: Skole udvider for millioner: Nu er første spadestik taget

Han forholder sig ikke til det, men fortæller, at Susåskolen ikke på nuværende tidspunkt har behov for at bygge ud med nye klasselokaler. Stefan Gents er dog glad for, at politikerne er opmærksomme.

- Det er fedt, de tager diskussionen, og det er fint, et samlet byråd har fokus på det. Der bliver bygget flere steder i kommunen, og det oplever jeg, politikerne er opmærksomme på, siger han til Sjællandske.

Hos Lille Næstved Skole er skoleleder Torben Møller Nielsen noget mere direkte. På skolens afdelinger på både Karrebækvej og Herlufsholmvej er der pres på. Flere årgange har tæt på 28 elever i alle klasser.

- Vi har kapacitetsudfordringer inde i byen. Der er et akut behov og akut mangel på pladser. Det ved alle politikerne godt, siger Torben Møller Nielsen.

Husene skyder op i Klosterlunden, og flere og flere børnefamilier flytter til området. Der må ifølge folkeskoleloven være højst 28 elever i en skoleklasse, og det øger presset yderligere. Derfor skal der ifølge skolelereden ske noget snart.

Er der mere end 24 elever i en klasse i Næstved Kommune, må den pågældende skole ikke tage elever fra andre skoledistrikter. Hos Susåskolen, afdeling Holsted, er det stort set umuligt at få plads, hvis man ikke bor i distriktet.

- Lige nu er vi fyldt op, og vi har meget få pladser i forhold til elever fra andre distrikter. Kommer der nogen i vores distrikt, så har vi plads, siger Stefan Gents.

Hvis antallet af elever i en klasse overstiger 28, skal der oprettes en ny klasse. Og bliver det aktuelt på Susåskolen, afdeling Holsted, kan det blive en udfordring, siger skolelederen.

- Så er vi nødt til at oprette en ny klasse. Det har vi ikke plads til. Men det skal vi heller ikke lige nu, uddyber han.

arrow Ny udskoling på vej: Elever flytter ind i starten af 2021
30. september 2019 kl. 08:14 Opdateret: kl. 16:49
arrow 20 millioner frigivet til skolebyggeri
01. maj 2019 kl. 07:50 Opdateret: kl. 21:48

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk