25. april 2019
Et underskud på over 13 millioner kroner skal betales tilbage, og det betyder, at der er igangsat en spareplan på Kobberbakkeskolen. Foto: Anna C. Møhl
Et underskud på over 13 millioner kroner skal betales tilbage, og det betyder, at der er igangsat en spareplan på Kobberbakkeskolen. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole i økonomisk krise: Klar med skrap spareplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole i økonomisk krise: Klar med skrap spareplan
Næstved - 23. marts 2019 kl. 05:58
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kobberbakkeskolen skal over de næste år tilbagebetale 13 millioner kroner. Så mange penge har skolen brugt for meget. Der er derfor igangsat en handleplan, hvor der ikke må bruges unødige ressourcer.

arrow Læs også: Efter millionunderskud på skole: Formand bakker op om ny ledelse

- Det handler ikke om, at der ikke længere er kladdehæfter til eleverne. Det handler om, at vi ikke laver ny legeplads eller køber nye borde og stole, fortæller skoleleder Klaus Da Cunha, der har været ansat på skolen siden 1. februar.

Økonomien på Kobberbakkeskolen i Næstved er blevet kuglegravet og skolen er klar med en skrap spareplan. Merforbruget er opstået i planlægningen af skoleåret 2018/2019, viser en uddybende redegørelse. Og det kan nu få store konsekvenser for eleverne. Taskforce-gruppen, som har undersøgt baggrunden for, hvorfor skolen har brugt for mange penge, har konstateret, at der er for mange klasser på Kobberbakkeskolen i forhold til antallet af elever og tildelingen af penge. Det kan betyde, at klasser må lægges sammen.

- For at vores økonomi kan hænge sammen er vi nødt til at kigge på, om vi skal klasseoptimere eller lave holddannelse, fortæller skolelederen.

Det fremgår også, at der er blevet ansat mere personale, end der har været brug for. Det kan betyde fyringer. Derudover har der været manglende fokus på flytning af elever fra almen til specialtilbud på skolen. Det betyder, at der på nuværende tidspunkt er for mange elever i specialtilbud på Kobberbakkeskolen. Fremover skal der tænkes mere inklusion, så en del af de elever, der i dag er i specialundervisningstilbud på Kobberbakkeskolen tilbagesluses til en almindelig klasse.

Kobberbakkeskolen forventer, at millionunderskuddet er indhentet med udgangen af skoleåret 2021/2022 og senest i juni 2023.

Læs meget mere i Sjællandske lørdag.

arrow Skoleformand har tillid til ny ledelse trods millionunderskud
30. marts 2019 kl. 05:56 Opdateret: kl. 17:17
arrow Politikere bakker op om spareplan for skole
25. marts 2019 kl. 13:53 Opdateret: kl. 11:43
arrow Millionunderskud skabt i skoleårets planlægning
24. marts 2019 kl. 08:01 Opdateret: kl. 16:27
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk