27. juli 2021
Så er den her, den officielle vandrerute mellem Næstved og Mogenstrup. Den ligner allerede en kommende klassiker. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Så er den her, den officielle vandrerute mellem Næstved og Mogenstrup. Den ligner allerede en kommende klassiker. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skiltene stopper pludseligt på vandresti: Her er forklaringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skiltene stopper pludseligt på vandresti: Her er forklaringen
Opdateret 21. marts 2021 kl. 08:21
Næstved - 20. marts 2021 kl. 14:15
Af Kim Palm

Den ligner allerede en kommende klassiker indenfor moderne dansk gangsport, den nye vandrerute oppe på Sjællands længste ås.

arrow Læs også: Klub tvunget til at droppe cykelræs

Og i Næstved er der intet at tage fejl af. Pilene peger mod Mogenstrup og det er bare at sætte det ene ben foran det andet oppe på den store højderyg, der skærer sig tværs gennem byen.

Fra Åsen bliver du ført videre gennem Fruens Plantage, et herligt naturområde med shelters og folk, der drøner rundt på mountainebikes. Så er du godt i gang og pilene peger stadig sydpå. Men ved Grevensvænge går det galt. Skiltene er væk og du er overladt til dig selv.

Artiklen fortsætter under billedet.

Undervejs møder du spændende forladte bygninger, der vidner om levet liv på Sjællands længste ås.

- Du skal bare fortsætte sydpå. Der er en sti gennem skoven, den er offentlig, men skoven er privat og ejeren har ikke ønsket at vi sætter skilte op, forklarer formand for Teknisk udvalg, Helle Jessen (S).

Fortsæt sydpå

Så selvom du kan føle dig en smule på vildspor, så fortsæt mod syd gennem tunellen ved Ring Syd og efter et godt stykke på ukendt territorium dukker skiltene pludselig op igen. Du er på rette vej. Op over Fårebakkerne og gennem skoven, der fører dig helt ind i hjertet af Mogenstrup.

En herlig tur på cirka 14 kilometer og i weekenderne er der bus hver time til Næstved. Og går du på hverdage, så er der kun en halv time mellem busserne, med mindre du altså vil gå hjem samme vej.

- Planen er jo, at kommunen overtager hele Åsen og Fårebakkerne efter aftale med DSB. Og vi har tyvstartet lidt med vandrestien. Jeg har selv gået den flere gange, og den kan absolut anbefales, fortæller Helle Jessen.

Nye vandreveje

Vandrestien til Mogenstrup er langtfra den eneste spadseretur, som kommunen er i gang med at skilte. Den Grønne Ring rundt om Næstved er fuldt farbar og senere i år indvies den officielle vandrerute fra Fuglebjerg til Kongskilde Frilufsgård langs Tystrup sø. Og snart er der yderligere spændende spadseremuligheder i vente, for kommunen vil også indvie en vandresti mellem Næstved og Fensmark - helt op til Holmegaard Værk.

- Den bliver rigtig god og du kan se frem til en tur over Vridsløse, hvor kommunen i forvejen ejer store arealer, siger Helle Jessen.

På kommunens hjemmeside kan du finde flere informationer om eksisterende og kommende vandreruter. Så det er bare med at snøre traveskoene og hanke op i gemalen - så venter der en god gang friluftsmotion i naturen omkring os.

arrow Debat: Plads til os alle i offentlige skove
29. marts 2021 kl. 16:17 Opdateret: kl. 13:07
arrow Kommunal bommert: Mountainbike-anlæg ulovlige
29. marts 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 06:13
arrow Debat: Fruens Plantage - hvad sker der? Fra fredskov til cykelbane!
22. januar 2021 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:56
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk