23. oktober 2020
Kasper Christensen kommer kørende i den sidste overlevende Chervrolet Bel Air 1959. Lørdag klokken 10 ruller han ind på Næstved Automobilmuseum.
gallery icon

Se billedserie

Kasper Christensen kommer kørende i den sidste overlevende Chervrolet Bel Air 1959. Lørdag klokken 10 ruller han ind på Næstved Automobilmuseum.
Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skidegodt: Original Olsen Banden bil besøger byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skidegodt: Original Olsen Banden bil besøger byen
Næstved - 17. oktober 2019 kl. 19:48
Af Kim Palm

En ægte Olsen Banden-nørd besøger byen på lørdag.

arrow Læs også: Olsen Bandens bil er til salg

Det sker når mekaniker Kasper Christensen fra Tjørnemarke på Møn kommer rullende i sin Chevrolet 1959 Bel Air. Den bil, der har været én af "hovedpersonerne" i Olsen-bande filmene. Velkomstbilen når Egon blev løsladt fra Vridsløselille Statsfængsel og Keld og Benny stod og flagende tillykke. Og flugtbilen, når politiets jagt gik i gang.

Kasper Christensen, der kalder sig selv for Danmarks største Olsen Banden-fan, ruller ind på Næstved Automobilmuseum lørdag klokken 10.

- Selv er han klædt ud som Benny, komplet med gule sokker og det hele, og han medbringer to passagerer, der er klædt ud som Egon og Keld. Det bliver nostalgi for alle pengene, siger Gitte Skovgaard Kristensen fra Næstved Automobilmuseum.

I forvejen har landets største privatejede automobilmuseum en bil stående, der til forveksling ligner en rigtig Olsen Banden-bil. En Chevrolet Impala 1959. Men den model udspillede hurtigt sin rolle, erkender Gitte Skovgaard Kristensen.

- Den vi har stående med en figur af Benny bag rattet har kun været brugt i én af filmene, nemlig »Olsen Banden i Jylland«, hvorimod Kaspers Chervrolet Bel Air har været med i 10 af filmene. Så kan det ikke blive større, siger Gitte Skovgaard Kristensen.

I alt blev der brugt otte biler i de udødelige kriminalkomedier med Egon Olsen, Benny Frandsen og Keld Jensen og deres utrættelige bestræbelser på at stjæle millioner.

Den første bil var en Plymouth Belvedere og den sidste en Ford Transit, der blev brugt i »Olsens Bandens Sidste Stik« fra 1986.

arrow Olsen Bandens nye bedrifter
19. oktober 2019 kl. 17:50 Opdateret: kl. 13:01
arrow Olsen Bandens bil tæt på at dø
07. januar 2012 kl. 12:00 Opdateret: kl. 16:54
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk