16. oktober 2021
Næstved Skatehal er for nylig blevet totalrenoveret. I de første uger af sommerferien bliver der åbent i dagtimerne. Foto: Anders Ole Olsen
Næstved Skatehal er for nylig blevet totalrenoveret. I de første uger af sommerferien bliver der åbent i dagtimerne. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skate og fisketure skal hjælpe børns trivsel efter corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skate og fisketure skal hjælpe børns trivsel efter corona
Næstved - 12. maj 2021 kl. 10:01
Af Rikke Bondesen

En ekstrabevilling på 200.000 kroner til ungdomsskolen skal bruges til aktiviteter for børn og unge der har været ramt hårdt ramt på trivslen under coronanedlukningerne.

arrow Læs også: Løbehjuls-talenter er flyvende i Næstved Skatehal

De ekstra midler skal først og fremmest bruges til at klubber og skatehal kan holde åbent i dagtimerne i de to første uger af sommerferien.

- Hvis vi skal have fat i de unge skal det være i dagtimerne, når mor og far ikke er hjemme, siger inspektør på Næstved Ungdomsskole, Lisbeth Pedersen.

Hun fortæller at mange unge allerede har efterspurgt muligheden for at komme i klub eller skatehal i dagtimerne, mens de har være meget alene under nedlukningen.

- Nu bliver det så virkelighed i noget af skoleferien sige Lisbeth Pedersen.

Parkour og fisketure

Ungdomsskolen har håbet på at få en ekstra bevilling, men der er først nu, at det er besluttet. Derfor er man ikke så langt med at planlægge andre aktiviteter endnu. Men der er masser af gode ideer.

Sommer camps, dansedag, parkour, fisketure, nak-og-æd, vandsport og ture ud af huset.

- En ting som fisketure lyder måske lidt old school, men vi har hørt at unge har taget lystfiskeri til sig under coronanedlukningen, fortæller Lisbeth Pederen

Trivselsarbejde

Særligt børn og unge har lidt under coronapandemien, og det viser sig nu i form af mistrivsel i familierne. Sport og andre fritidsaktiviteter har været lukket ned, og nu derfor forsøger Næstved Kommune at hjælpe med at få børn og unge tilbage til de aktiviteter, de deltog i før corona for at bryde isolationen. Fire politiske udvalg med ansvaret for de berørte områder vil gerne give trivselsarbejde en saltvandsindsprøjtning. For at sikre så god trivsel som muligt, og at forebygge langvarig mistrivsel og ensomhed ovenpå et meget mærkeligt år.

De fire udvalg er Børne- og Skoleudvalget, Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget og Kultur- og Demokratiudvalget.

Udvalgene har hver især drøftet hvordan man i bedst kan støtte at børn og unge kommer i god trivsel igen. Det handler både om at aktiviteter, der er allerede er sat i gang, men der planlægges også nye aktiviteter der. som skal gøres synlige for dem, som tilbuddene er rettet mod.

I sidste uge afsatte Kulturudvalget 200.000 kroner til Aktive Feriedage. Nu har også Børne- og Skoleudvalget nikket ja til en ekstra bevilling på 200.000 kroner til Ungdomsskolens aktiviteter.

arrow Fuld fart på sommerferien med Næstved Ungdomsskole
16. juni 2021 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:20
arrow Debat: Frivillige gør Høje Plads sommerklar
16. marts 2021 kl. 20:10 Opdateret: kl. 10:49
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk