27. maj 2019
Direktør i Præhospital Center Benny Jørgensen glæder sig til, at medarbejderne rykker ind på toppen af Næstved Sygehus. Den nye vagtcentral er klar til indvielse 1. oktober. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Direktør i Præhospital Center Benny Jørgensen glæder sig til, at medarbejderne rykker ind på toppen af Næstved Sygehus. Den nye vagtcentral er klar til indvielse 1. oktober. Fotos: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal redde liv fra toppen af Næstved Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal redde liv fra toppen af Næstved Sygehus
Næstved - 08. februar 2019 kl. 21:35
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elevatoren standser på 11. etage på Næstved Sygehus og kører ikke længere.

11. etage er blændet af, mens håndværkerne bryder ned og bygger op på etagerne 12, 13 og 14. De tre øverste etager af byens højeste bygning er i fuld gang med at blive forvandlet til vagtcentral, der skal modtage opkald, når tilskadekomne fra hele regionen ringer på nødnummer 112 - eller når der skal bestilles transport til og fra sygehus.

- Vi glæder os rigtig meget til at rykke ind på sygehuset, da vi har massive pladsproblemer i Slagelse, siger direktør i Præhospital Center, Benny Jørgensen, mens han viser rundt på de øverste etager af sygehuset.

Vokset ud af Slagelse
Præhospital Center er vokset ud af lokalerne i det gamle psykiatrisygehus i Slagelse. De nye faciliteter på toppen af sygehuset giver mere plads til både det sundhedsfaglige personale, der sender ambulancer, akutbiler og lægehelikopter af sted til syge og tilskadekomne samt til befordringsservice, som sørger for den siddende transport til og fra sygehus.

- Og dertil kommer et team på 24 anæstesilæger, som er tilknyttet lægevagten og som er klar til at rykke ud døgnet rundt. fortæller Benny Jørgensen og viser, hvor lægerne skal overnatte på de døgnbemandede vagter.

Udover Præhospitalt Center bliver der også indrettet en ny ambulancestation på Næstved Sygehus.

- Den skal håndtere akutbiler og lægevagten og dermed får Næstved en nøglerolle, når det handler om at redde liv og hjælpe tilskadekomne, siger Benny Jørgensen.

Åbner 1. oktober
Byggeriet følger tidsplanen og 1. oktober rykker Præhospital Center med 130 arbejdspladser ind i nye tidssvarende lokaler.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk