20. juli 2019
Simon Bang vender hjem med en udstilling, der afspejler Fensmark, hvor han er vokset op og begyndte sin kunstneriske karriere. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Simon Bang vender hjem med en udstilling, der afspejler Fensmark, hvor han er vokset op og begyndte sin kunstneriske karriere. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Simon Bang vender hjem med ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Simon Bang vender hjem med ny udstilling
Næstved - 20. februar 2019 kl. 21:07
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved Kunstforening inviterer lørdag den 2. marts klokken 13 til fernisering på en ny udstilling af lokale Simon Bang. Udstillingen åbnes af bygningskonstruktør Claes Nordsted-Jørgensen, og der er velkomst og lodtrækning klokken 13.30.

Simon Bang (født 1960) bor og arbejder i København, men er født og opvokset i Fensmark. Den første maler i familien blev født i 1794, og siden har slægten i mange generationer været kunstnere. Simons farfar, Arne Bang, skabte Næstveds vartegn, Trolden ved Munkebakken, samt en lang række relieffer og udsmykninger i Næstved og omegn. Familien Bang kom til Holmegaard Glasværk i midten af 1920'erne. Herfra begyndte Arne Bang produktionen af det mest kendte fra hans hånd: hans store stentøjsproduktion.

Simon Bangs far, Jacob Bang, blev uddannet som pottemager og havde værksted på Chr. Winthersvej i Fensmark. Det var også her, Simon Bang begyndte sin kunstneriske løbebane. Simon Bang har malet og tegnet siden barndommen, fra 12-årsalderen professionelt. Allerede som dreng holdt han udstillinger og tegnede byens gårde, huse og landskaber og solgte tegningerne til private. Som 16-årig udførte han tre glasmosaikrelieffer til ældreboligerne på Stenskovsvej i Fensmark.

Senere uddannede han sig på Danmarks Designskole som tegner og grafiker. I 1990 debuterede Simon Bang på den censurerede udstilling KE, Kunstnernes Efterårsudstilling, i København. Herefter har han udstillet på en række gallerier, blandt andet Randers Kunstmuseum.

De seneste to år har Simon Bang arbejdet på udstillingen, som vises i Næstved Kunstforening, hvor han har genbesøgt og fortolket sit barndomsland Fensmark. I forbindelse med udstillingen i Næstved Kunstforening udkommer der en bog med udstillingens malerier. Udstillingen kan ses på Sct Peders Kirkeplads 14 C i Næstved til og med den 7. april.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk