14. oktober 2019
Christian Rose stødte tilfældigt på sin ekskone på parkeringspladsen ved Superbrugsen i Fuglebjerg, og han endte med at forsøge at slå hende ihjel. Det har Retten i Næstved takseret til seks års fængsel. Foto: Esben Thoby
Christian Rose stødte tilfældigt på sin ekskone på parkeringspladsen ved Superbrugsen i Fuglebjerg, og han endte med at forsøge at slå hende ihjel. Det har Retten i Næstved takseret til seks års fængsel. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks års fængsel for drabsforsøg mod ekskone: Anker på stedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks års fængsel for drabsforsøg mod ekskone: Anker på stedet
Opdateret 15. december 2017 kl. 12:55
Næstved - 15. december 2017 kl. 12:51
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

40-årige Christian Rose er ved Retten i Næstved netop blevet idømt seks års fængsel for forsøg på manddrab.

arrow Læs også: Dom stadfæstet: Seks års fængsel for forsøg på at slå ekskone ihjel

3. april i år overfaldt han sin ekskone på en parkeringsplads i Fuglebjerg, og retten lagde blandt andet vægt på en overlæges forklaring om, at kvinden meget vel kan have været i livsfare.

Hun fik knytnæveslag i ansigtet, besvimede efter et hårdt kvælertag og fik kort efter slået ansigtet i asfalten flere gange.

De tre dommere og seks nævninge var alle enige om både at dømme for drabsforsøg og ikke grov vold samt straflængden på de seks år, hvilket er retspraksis på området.

- Der var både formidlende og skærpende omstændigheder, men ikke noget, der kan få dommen til at fravige fra udgangspunktet på seks år, udtalte dommer Ole Stryhn ved det netop overståede retsmøde.

Christian Roses forsvarer, Rune Wiborg, lod med det samme forstå, at dommen ankes til landsretten. I første omgang for at forsøge at få den 40-årige dømt for grov vold i stedet, alternativt de fem års fængsel, forsvareren havde procederet for.

- Min klient er meget overrasket. Han havde regnet med, at han blev dømt for grov vold. Vi er ikke i tvivl om at anke, det havde vi allerede drøftet på forhånd, sagde Rune Wiborg til Sjællandske.

Anklager Anne Marie Fink havde argumenteret for syv års fængsel, idet hun mente, at det var en skærpende omstændighed, at det meste af drabsforsøget var blevet overværet af parrets yngste datter af to, en dengang seksårig pige. Hun var dog yderst tilfreds med resultatet alligevel.

- Langt hed ad vejen var retten enige i anklagemyndighedens synspunkter, så det er svært at være andet end godt tilfreds, lød det.

Christian Rose skal fortsat sidde varetægtsfængslet, frem til sagen kommer for Østre Landsret.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk